DEBATT

Far og likestilling

Radikalfeminister har gjort menn til hovedfienden

Kvinnelig kjønnslojalitet.

Radikalfeminister har gjort menn til hovedfienden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 21.5. innleder Marius Wulfsberg sin anmeldelse av Camilla Fossum Pettersens bok Samværssabotasje ved å hevde at psykiater Dag Furuholmen gir feminismen skylda for samværssabotasje.

Av Furuholmens innledning ved lanseringen og anbefalinger på bokomslaget, skulle det tydelig framgå at han faktisk legger hovedvekten på andre forhold enn feminismen: «Denne boken viser hvordan norsk rettsvesen i samspill med barnevern, advokater og sakkyndige skaper Kafka-prosesser for fedre. Det er nesten uforståelig at en slik parallell virkelighet kan eksistere uforstyrret i en demokratisk rettstat.»

Man må anerkjenne at kvinnefrigjøringen faktisk var den viktigste døråpneren for å bringe menn tilbake til familien og ut av rollen som rene skaffedyr slik rollen ble utformet i husmødrenes tidsalder på 60 tallet.

Men begrepet feminisme er i dag mangfoldig, meget uklart og inneholder problematiske elementer. Høyrefeministene har for eksempel kortet ned farspermisjonen med fire uker fordi det passet bedre med deres høyreideologi, mens forskerne i NOU 2017 om foreldrepermisjon foreslår 20 uker bundet til hver av foreldrene nettopp for å fremme likestilling både i hjemmet og i arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer