Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Radio days

Noen av oss syns det som skjer på Camp David er mer spennende enn europamesterskapet i fotball. Derfor er vi glade for at Ole Torp er på plass i Washington og bevåker.

Ikke bare har vi godt over femti prosent av vår kulturhistorie fra det som på min barndoms folkeskolekart het Jødeland, vi merker også konsekvensen av den konstante Midtøsten-krisen som et merkbart innslag på skatteseddelen.

NRKs mann i Amerika, Ole Torp, har maktet å gjøre forhandlingene om en mulig løsning på dramaet til noe mer enn koffertpakking og trivialiteter.

I sine meget knapt tilmålte Dagsnytt-innslag oppdaterer han oss fortløpende og smetter inn sekunder med opplysning om hva dette i grunnen handler om. I Dagsrevyen var han tilgodesett med litt mer tid, selv om det ikke handlet om fotball, og skisserte innsiktsfullt og profesjonelt de mulige konsekvenser av at forhandlingene nå fortsetter på tiende døgnet.

Norgesglasset

NRK 1 har, til glede for om lag en million lyttere, to magasinposter på tidlig ettermiddag. Fra 13 til 15 går «Norgesglasset» som i timen fram til 16 blir avløst av «Her og nå». Jeg har ikke helt skjønt hva forskjellen mellom konseptet for de to programmene er, bortsett fra den fruktbare konkurransen om folk og innslag.

I går hørte jeg mange gode innslag i begge programmer.

I «Norgesglasset» hadde jeg stor glede av en meningsutveksling mellom Høyre-representanten Jan Tore Nordenberg som, på linje med sine reaksjonære flertallsfeller i Oslos bystyre, vil bygge høyhus så nært opp til Karl Johan som mulig for hovedstadens mange boligtrengende - og arkitekt Peter Butenschøn, som på en overbevisende måte kaldkvalte forslaget og forklarte hvorfor.

Tradisjon

Det var også en nesten Erik Byesk preg over Ivar Grydelands reportasje fra det tidligere gruvesamfunnet Bleikvassli i Nordland, hvor gruvene nå er nedlagt og hvor befolkningen nå har tatt i bruk egne ressurser, ideer og krefter for å overleve der de er.

Odd Bleikvassli ga til beste - uten antydning til typisk norsk sutring - hva de hadde gjort for å overleve. De har dannet et næringsforum og satset på fiskeoppdrett, utmarksnæring og husflid.

Og han ble min mann da han sa at man ikke kan stole på et samfunn som blir styrt av økonomer som knapt har hatt møkk under neglene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media