DEBATT

Radio er blitt «Nitimen» døgnet rundt

NRK legger opp til at radio først og fremst skal være bakgrunnsstøy som akkompagnerer dagens øvrige gjøremål - ikke noe man virkelig lytter til. 

SUMMER I BAKGRUNNEN: - Moderne radio er utformet som en uforpliktende ledsager til hverdags- og arbeidsliv. Den bryter ikke opp trivielle gjøremål ved å tilby deg noe som får deg til å stoppe opp og tenke, den er i stedet tilpasset gjøremålets egen rytme, skriver Arve Hjelseth. Foto: NTB Scanpix
SUMMER I BAKGRUNNEN: - Moderne radio er utformet som en uforpliktende ledsager til hverdags- og arbeidsliv. Den bryter ikke opp trivielle gjøremål ved å tilby deg noe som får deg til å stoppe opp og tenke, den er i stedet tilpasset gjøremålets egen rytme, skriver Arve Hjelseth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ok, jeg innrømmer det. I likhet med det store flertall av dem som måtte finne på å klikke seg inn på denne kommentaren, hadde heller ikke jeg noe nært forhold til poesiprogrammet Diktafon, som ble sendt på NRK P2 på søndager. Nå skal det legges ned, og poesistoffet skal flyttes over i andre programmer.

Eller det skal legges på nye og helst større flater, som det heter på radiospråket nå for tiden. Generelt ser det for meg ut som om radio er blitt et medium som mange lytter til, men som ingen lenger lytter til. Moderne radio er utformet som en uforpliktende ledsager til hverdags- og arbeidsliv. Den bryter ikke opp trivielle gjøremål ved å tilby deg noe som får deg til å stoppe opp og tenke, den er i stedet tilpasset gjøremålets egen rytme.

For NRKs del er denne utviklingen kommet lenger på P1 enn på P2. Det er lenge siden Nitimen var et program som ble sendt mellom ni og ti på hverdager. I dag dekker programmet to formiddagstimer, og det etterfølges av Lønsj – «Lett underholdning fra det artige bordet i kantina» - og Norgesglasset, som markedsføres som «underholdende folkeopplysning fra hele Norge til hele Norge».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer