Radio-galskap fra tre brødre

Ta tre blad Folkestad, to petretimer i uka og du får en real dose galskap. - Dette blir Petres galehus, lover storebror Knut Folkestad (28).

Sammen med brødrene Dag (25) og Mattis (22) har Knut endelig fått sitt eget riksdekkende radioprogram.

- Vi har drevet med hørespill, improvisasjoner, videofilmer og musikk siden vi var 10- 12 år gamle. Det kan til tider bli temmelig sært, men så lenge vi har det gøy håper vi at humoren smitter over på lytterne også, forteller Knut. Han er ganske sliten, for i hele går jaktet han på Anne Enger Lahnstein for å få henne til å lese en åpningserklæring for «Knut i Bygget».

- En glimrende tale. Jeg har skrevet den selv, sier han fornøyd.

Talerør

«Knut i Bygget» skal sendes på direkten hver tirsdag og torsdag fra 9 til 11. De andre dagene er det søskenparet Kristopher og Alexander Schau som fortsetter med «Karate».

- Vi er veldig tilfreds med sendetidspunktet: tida til gamle «Irma 1000» og «Herreavdelingen». Men dette blir noe helt annet, selv om vi kaller det et humorprogram så er det syk humor. Vi skal ha faste spalter som «Cassandra Records», hvor vi har overtatt konkursboet etter et ærverdig plateselskap som har gått konkurs. Vi kommer til å treffe en del spesielle artister og høre rar musikk. Som vi selvsagt har laget selv, avslører Knut.

Andre faste innslag blir «Eseløret», en bokspalte for neglisjerte bøker, som de selvfølgelig også har skrevet selv.

Frie tøyler

De siste årene har Knut vært programleder i «Opptur» på Petre, hvor han siden i vinter har gjort stor suksess som Lennart fra Sveriges Radio. Han har lurt nordmenn og svensker til å hilse hjem og svare på de merkeligste spørsmål.

- I «Opptur» har jeg aldri kunnet bruke brødrene og kompisene mine og alt det rare vi lager på fritida. Nå kan vi omsider slippe oss løs i «Knut i Bygget». NRK har gitt oss frie tøyler, fatslår han fornøyd.

NÅ: Tirsdag sendes Knut i Bygget for første gang.