Radio-Kari synger tekno

Hver morgen pludrer Kari Slaatsveen (37) innsmigrende, mykt og muntert på NRK Petre. Nå går hun fra prat til sang. Hun platedebuterer med teknopopduoen Subgud.

- Jeg har fortid fra jazzrockbandet Tegleverket på Eidsvoll, sier Slaatsveen blygt når hun skal fortelle om sin musikalske fortid. Samarbeidet med Subgud, kjent som Seigmens teknoprotesjeer fra midt på 90-tallet, startet på en fest.

- Jeg sang på en fest for mange år tilbake. Broren til Ginge (den ene halvdelen av Subgud, red.anm.) var en av festdeltakerne. Han sladret om «talentet» mitt til Ginge. Slik ble jeg oppdaget, forklarer hun.

Lakensang

I en trang trerommer i Helgesens gate på Sofienberg i Oslo har Jan Inge «Ginge» Berntsen (30) og Subgud-partner Harald Rosenløw Eeg (30) laget seg sitt eget hybelstudio. Under tunge, lyddempende laken i gangen synger Slaatsveen inn sangsporene til tre låter som kommer på Subguds kommende album.

- Karis deltakelse har skaffet oss utrolig mye godvilje. Vi har fått med flere andre vokalister på plata fordi de hører på Kari på radioen. De vil så gjerne være med på den samme plata som henne, forteller Rosenløw Eeg. Han er best kjent som forfatter med fem romaner på samvittigheten og en Bragepris fra 1997 på peishylla. Det er tre år siden forrige Subgud-album. I mellomtida har de laget musikken til tre danseforestillinger i samarbeid med Demodans.

Rosa blipp-blopp

De er oppglødde over å ha fått med seg Radio-Kari. Kari ser begeistret ut hun også, der hun står kledd i rosa fra topp til tå.

- Vi er to skallete typer bak hver vår synth. Vi lager noe blipp-blopp på datamaskinen, og så med ett kommer det et levende menneske - Kari - inn i studio og synger. Det er så opptur, taler Rosenløw Eeg.

- Ja, det er et kick å være inne i musikken. Første gang jeg fikk høre vokalen min sammen med resten av musikken, ble jeg både svett og engstelig. Nå synes jeg det har blitt veldig vakkert. Jeg er kry og jævlig stolt over å få være med på dette - så stolt at jeg må snakke om det, sier en nærmest sprekkeferdig Slaatsveen.

Babefaktoren

De to første Subgud-platene, «Museum» (96) og «Magnet» (98) solgte begge rundt 2000 eksemplarer. Nå har det sneket seg inn små, fine popmelodier i gruppas elektroniske lydbilder. Og med ett lukter det radio- og hitpotensial av Subgud.

- Jeg kunne tenkt meg å spille dette på radio, smiler Kari, litt usikker på om NRK-reglementet tillater henne å gjøre det.

- Det vi er glade for, er at Kari gjør slutt på Subgud som et kjønnsløst prosjekt. Hun høyner babefaktoren med flere hakk, fastslår guttene.

- Høyner babefaktoren? Ho-ho, dette kommer en 37 år gammel tobarnsmor til å leve lenge på, avslutter en smørblid Slaatsveen.

<B>PLATEBABE:</B> Petres morgenfugl Kari Sløaatsveen platedebuterer med Subgud.