<strong>FÅR SENDE:</strong> Svein Larsen, direktør i Radio Metro, trenger ikke gå til namsretten for å få sende radio fra nyttår. Nå har Radio Metro fått midlertidig konsesjon.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FÅR SENDE: Svein Larsen, direktør i Radio Metro, trenger ikke gå til namsretten for å få sende radio fra nyttår. Nå har Radio Metro fått midlertidig konsesjon. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Radio Metro på lufta fra nyttår

Ikke til namsretten likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Medietilsynet har tildelt Radio Metro i Oslo midlertidig konsesjon. Dermed kommer den nye radiostasjonen på lufta fra nyttår som planlagt.

Direktør i Radio Metro, Svein Larsen, hilser konsesjonen velkommen og varsler at dette betyr at han trekker tilbake kravet om midlertidig forføyning som skulle opp for namsretten i Oslo over nyttår.
— Nå som vi faktisk får mulighet til å sende fra nyttår, så er det naturlig å trekke dette kravet. Det betyr ikke at vi vurderer å trekke et eventuelt erstatningssøksmål mot departementet. Det får vi komme tilbake til når saken om endelig konsesjon er avgjort, sier Larsen til NTB.

Radio Metro vil overta den gamle NRK-frekvensen på FM 90,5 og Larsen sier at stasjonen kommer til å være klar med tilnærmet full sendeplan fra 15. januar, slik kravet er i den midlertidige konsesjonen.

Vanskelig situasjon Etter at Kulturdepartementet 25. november trakk tilbake 28 lokalradiokonsesjoner over hele landet for å utlyse disse på nytt, kom den nystartede Radio Metro i en vanskelig situasjon.

Stasjonen ble tildelt egen frekvens i Stor-Oslo og hadde begynt bygging av studio og ansettelse av medarbeidere med sikte på oppstart fra 1. januar 2009. Da departementet trakk konsesjonen tilbake i november, betød dette at oppstart ville bli forsinket med minst et halvt år. Radio Metro varslet erstatningskrav mot departementet som følge av dette.
Kulturdepartementet imøtegikk protestene ved å utlyse nye, midlertidige konsesjoner som vil gjelde fram til 30. juni 2009, og Radio Metro er altså nå tildelt en av disse.
— Plasseringen av senderen til FM 90,5 gjør at vi vil få god dekning i Oslo, Asker og Bærum og videre sørover, mens vi vil få dårlig dekning i Nedre Romerike, sier Larsen. Det opprinnelige konsesjonen som stasjonen var tildelt ville gitt dem god dekning over hele Stor-Oslo.
— Vi får se hva vi kan gjøre med den saken, sier Larsen.
I Trondheim ble Studentadion tildelt midlertidig konsesjon, mens det i Bergen ikke kom noen søknader. I Oslo søkte også Hallo Oslo om midlertidig konsesjon, men fikk avslag.
Konsesjonsvilkårene gir konsesjonærene rett til å sende fra 1. januar 2009 til 30. juni 2009, med oppstart senest 15. januar.
Nisjeradio De midlertidige konsesjonene som er tildelt er allmennradiokonsesjoner, noe som gir stasjonene rett til å sende mellom klokken 06.00 og 18.00. Øvrig sendetid må utredes i samarbeid med stasjoner som er tildelt midlertidig nisjeradiokonsesjon, som gir rett til å sende mellom 18.00 og 06.00.
Det er også utlyst midlertidige nisjeradiokonsesjoner, og fristen for å levere slike søknader går ut fredag ved midnatt. Foreløpig har Medietilsynet kun mottatt søknad fra to stasjoner i Oslo, Radio Pluss og Hallo Oslo. Sistnevnte fikk avslag på allmennradiokonsesjon og har derfor søkt om nisjeradiokonsesjon istedenfor.
Ved søknad om nisjeradiokonsesjon stilles det færre krav enn for de øvrige konsesjonene, både når det gjelder økonomi og innhold.
— Fristen for å søke slik konsesjon går ut ved midnatt, og vi regner med å ferdigbehandle disse søknadene innen 23. desember, opplyser Lars Erik Krogsrud ved Medietilsynet til NTB.
Dermed vil sluttstrek bli satt før julaften i et mildest talt kaotisk år for lokalradioene i Norge. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer