Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Radio Metro snur: Slukker FM-senderne sine i Oslo etter trusler om bøter

- Har dessverre ikke ressurser til å fortsette kampen mot myndighetene.

HAR NEKTET Å SLOKKE: Svein Larsen, radiosjef i Radio Metro, har nektet å skru av sine FM-sendere i Oslo på tross av at myndighetene har erklært dem ulovlige. Fredag varsler imidlertid radioselskapet at de vil stenge FM-senderne. Foto: NTB Scanpix
HAR NEKTET Å SLOKKE: Svein Larsen, radiosjef i Radio Metro, har nektet å skru av sine FM-sendere i Oslo på tross av at myndighetene har erklært dem ulovlige. Fredag varsler imidlertid radioselskapet at de vil stenge FM-senderne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Radio Metro har nektet å skru av FM-senderne sine i Oslo, på tross av at myndighetene har varslet bøter og tvangsstengning.

Nå har radiokanalen meldt at de skal slukke FM-senderne sine fredag kveld, melder Medier24.

- Radio Metro har dessverre ikke ressurser til å fortsette kampen mot myndighetene, og vi har derfor besluttet å midlertidig stenge våre tre FM-frekvenser i hovedstaden, heter det i en melding radiostasjonen har sendt ut til kundene sine, skriver Medier24.

8. desember slokket de landsdekkende kommersielle radiokanalene P4 og Radio Norge sine signaler på FM-nettet i Oslo. Stortinget har besluttet at også kommersielle lokalradioer i Oslo-området skulle slokke samtidig. Men radiosjef Svein Larsen i Radio Metro nektet å imøtekomme kravet, og fortsatte å sende radio på FM-.nettet.

Tidligere denne uka uttalte både Medietilsynet og Nkom at Radio Metros sending på FM-nettet var ulovlig, og varslet stengning og tvangsmulkt hvis sendingene fortsatte.

Ifølge Norsk Lokalradioforbund varslet Nkom dagbøter på opp mot 110 000 kroner dagen.

Salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro understreker at det er bare tre sendere i Oslo, og ikke alle selskapets sendere, som slokkes.

- Vårt FM-nett består av totalt 27 frekvenser og majoriteten av våre lyttere vil derfor ikke bli rammet av stengningen i Oslo. Vi har gode sendepunkter på Romerike, i Ski og på Liertoppen som fortsatt vil sende lovlig, og som dekker store deler av Oslo, skriver hun.

Norsk Lokalradioforbund har klaget inn pålegget om slokking av FM-senderne i Oslo for EFTAs overvåkingsorgan ESA. Svein Larsen har tidligere argumentert for at Radio Metro må kunne fortsette å sende på FM innen en avgjørelse foreligger fra ESA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!