Radioaktiv Høiby

Alle som har slengt med leppa til Sven O. Høiby må følge med nå. Som nybakt programleder slår han tilbake med sendinger på radio Søgne.

- Vi har stått på som ville for å få tak i Thomas Giertsen til dagens sending, uten å lykkes, sier Høiby til Dagbladet dagen før sendingen.

- Dette skal være et program om solskinnshistorier og gladmeldinger, så vi skal ikke starte noen ny krig, sier han uten å legge skjul på at det hadde vært artig å ta en verbal duell med Giertsen på radio.

Redaktør og medprogramleder Arnold Markussen kan røpe at Høiby har fått rimelig frie tøyler.

- Han kommer nok til å ta igjen, men det bør planlegges litt. Markussen har ikke gitt opp å få tak i Giertsen, men sier planen er å be komikeren på en omgang med håndbak. - Vi stiller med fullt medisinsk personell og spjelkelag klart, humrer han.

Tunge tider

- All humor er grei så lenge den ikke er direkte ondskapsfull, sier Høiby.

Han innrømmer at mye av humoren som har vært rettet mot han har vært i drøyeste laget. Det har til tider vært tungt.

_ Jeg tåler jo mye, sier Høiby men peker på at humoren ofte går ut over familie og barn.

- Jeg skal ta igjen på en humoristisk måte, smiler han.

Programmet heter «Skjer det så skjer det» og Høiby mener det skal gjenspeiles i innholdet.

- Det gjelder å kunne ta ting litt på sparket inni mellom, sier han og er forberedt på å improvisere ved behov.

Sokneprest på tråden

Sven O. satser på å ha nye gjester i studio til hver sending men vil ikke røpe altfor mange navn.

- I tillegg til Giertsen prøver vi å få redaktøren i Se og Hør på tråden. Vi har jo en del å snakke om, humrer han.

I den første sendinga var prest og avgått missedommer Einar Gelius telefongjest. Et av temaene de diskuterte var bråket rundt missekonkurransen som endte med at Gelius trakk seg fra juryen. - Jeg synes det var en storm i et vannglass, media skaper nyheter ut av ingenting, sier Gelius. Han trakk seg fra stillingen forrige uke og Sven O. Høiby ser nå muligheten. - Hvis du får en ny henvendelse om å sitte i juryen kan du si du kjenner to karer nede på Sørlandet, den ene heter Arnold Markussen og den andre Sven O., ler han.

Skal på Internett

Selv om Radio Søgne er en relativt liten lokalradio har medieinteressen vært stor i forbindelse med lanseringen av det nye programmet. Høiby tar all oppmerksomheten med knusende ro. - Jeg synes det er greit å ha noe å gjøre, det blir kjedelig å bare drikke kaffe hele dagen. Redaktøren er også godt fornøyd med all markedsføringen og kan røpe at kanalen blir tilgjengelig som nettradio i løpet av to til tre uker. - Foreløpig har vi dekning fra Kristiansand til Mandal, men det er mange som har etterlyst muligheten for å følge sendingene på Internett, sier han. Det er grunn til å tro at interessen ikke blir mindre med Sven O. Høiby på sendekartet i tida framover.

STOR MEDIEINTERESSE: - Det er greit å ha noe å gjøre, å bare drikke kaffe hele dagen blir kjedelig, sier nybakt radiovert Sven O. Høiby som tar medieinterresen med stor ro.