Radiohead rocker Sundance

To flunkende nye Radiohead-låter har premiere på Sundance filmfestival i dag.

Låtene er hentet fra Radioheads neste album «Amnesiac», og spilles sammen med videoklipp og b-sider på begivenheten «Sounds For Visual Thinkers». Det hele går av stabelen i dag på Sundance filmfestival i Utah, USA.

Filmhead

Selv om det britiske bandet stiller på filmfestival med musikk denne gang, er de ifølge vokalist Thom Yorke ikke fremmed for å lage en film.

- Det hadde vært greit å gjøre noe annet enn å sette sammen sanger for en gang skyld, skriver Yorke på www.spinwhitagrin, Radioheads nett-tavle.

Skal det bli film må Radiohead ha en ide, og der kommer bandkollegaer Colin Greenwood og Ed O'Brien inn. De er tilstede på Sundance-festivalen i Utah i forbindelse med «Sounds For Visual Thinkers».

- Vi trenger ideer. Det er derfor Ed og Colin er på Sundance, for å henge sammen med Hollywoodstjernene, skriver Yorke.

Solgte sjela for rock

Sundance startet i Park City 18. januar, fortsetter til 28. og byr på plenty for musikkinteresserte på filmfestival.

Et av høydepunktene er Ozzy Osbourne-dokumentaren «We sold our souls for rock 'n' roll», der regissør Phenelope Spheeris (Waynes World) viser den menneskelige siden av eks Black Sabbath-vokalisten. En kjærlig far og ektemann som drikker urtemiks er uvante takter fra mannen som engang hadde sansen for flaggermushoder.

Rockin' Sundance

En del av spillefilmene på Robert Redfords festival stiller også med musikalske øyeblikk.

  • «Hedvig and the Angry Inch» er filmen om en gutt fra øst-Berlin som drømmer om å bli amerikansk rockestjerne.
  • «101 Reykjavik» fra Island hadde premiere i Norge fjor høst, og lanseres nå i USA. Sundance-publikumet har bitt seg merke i filmmusikken. Blurs Damon Albarn og Sugarcubes Einar Vrn Benediktsson fyller de fleste av filmens scener med sin stemningsfulle popmusikk.
  • «Waking Life» har i hovedrollen bluesvokalisten Guy Forsyth. Han utnytter publisiteten og har lagt en av stoppene på hans «Steak»-turne til premierefesten.

    «Scratch»


    Trenger du pause fra kinosalen, byr Sundance på Jurassic 5, Mixmaster 5 og DJ Q Bert på samme scene. De er i byen i forbindelse med rap-dokumentaren «Scratch». Den er satt sammen av Hype-regissør Doug Pray.

    Ellers kan musikkfans på filmfestival se Dandy Warhols og 3 Doors Down og kanskje ta seg en svingom med Robert Redford. Hvis han har tid til å besøke sin egen festival.

VERDENSPREMIERE:</B> To nye låter fra Radioheads neste skive Amnesiac får verdenspremiere i dag. På filmfestival.
<B>FILM:</B> Radiohead er ikke fremmed for å lage film, ifølge vokalist Thom Yorke.
HUMAN:</B> «We sold our souls for rock 'n' roll» viser den menneskelige siden av Ozzy Osbourne.