Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Radiohead slettet alt innhold - brøt stillheten med mystisk video

Lurte fansen trill rundt.

FORVIRRET FANSEN: Radiohead slettet alt innholdet sitt fra sosiale medier, sendte ut mystiske kort og la ut en merkelig fuglevideo.  Bildet er fra Glastonbury i 2003, med vokalist Thom Yorke i spissen. Foto: REUTERS/Toby Melville, NTB Scanpix
FORVIRRET FANSEN: Radiohead slettet alt innholdet sitt fra sosiale medier, sendte ut mystiske kort og la ut en merkelig fuglevideo. Bildet er fra Glastonbury i 2003, med vokalist Thom Yorke i spissen. Foto: REUTERS/Toby Melville, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har hersket full forvirring rundt Radiohead etter at bandet slettet alt av innhold fra sine plattformer i sosiale medier søndag.  

Dersom du tidligere prøvde å komme deg inn på bandets offisielle nettside, ble man møtt av en helhvit side, og URLen «deadairspace».

Stillheten ble i natt brutt, men kanskje ikke på måten fansen hadde forventa.

A video posted by Radiohead (@radiohead) on


Mens Thom Yorkes disipler kanskje hadde håpet på en ny singel eller livstegn fra det ryktede albumet, fikk de servert en fugl. Mer spesifikt en animasjon av en fugl som kvitrer.

Men det heter jo som kjent at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Radiohead har nemlig nå sluppet en helt ny singel, tittulert «Burn The Witch», med tilhørende musikkvideo.

Forvirring Sist Radiohead slapp album var i 2011. «The King of Limbs» fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder.

«'The King of Limbs' er ikke noen moderne klassiker, men Radiohead er, til tross for noen spørsmålstegn, i seg selv fortsatt et prosjekt av både relevans og betydning», skrev anmelderen.

Den nye låta har imidlertid skapt stor begeistring fra fansen i sosiale medier. Flere spekulerer nå i om «Burn The Witch» blir det kommende albumets tittel.

NME
skriver også at flere fans mottok en mystisk melding før kontoene begynte å gå i sort - eller hvitt i dette tilfellet.


Brukeren @NiallMDoherty hevder at hun var en av dem som fikk et postkort fra bandet i postkassen.

«Sing the song of sixpence that goes «Burn the witch»», står det på kortet. Dette skal ifølge Independent være en referanse til en 13 år gammel sang fra bandet som aldri kom ut.

Mange påpeker at dette også var et godt planlagt PR-stunt.


- At de slettet alt innhold fra nettet var et PR-stunt. Se hvor bra det har fungert, alle er gira over et fem sekunders klipp av en fugl som kvitrer. Godt jobba, Radiohead, skriver Facebook-brukeren Porter Humbert. Kommentaren har fått over 200 likerklikk.

Det engelske rockebandet Radiohead hadde sitt gjennombrudd med låta «Creep» i 1992, og har skrevet seg inn i musikkhistorien med de eksperimentelle albumene «Kid A» og «Amnesiac».

Thom Yorke er også vokalist i bandet Atoms for Peace, som i 2013 trakk musikken sin fra strømmetjenesten Spotify.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart