Radiohead til Oslo Spektrum

Radiohead til Norge i 2017

Varmer opp til Glastonbury med konsert i Oslo Spektrum. 

TIL NORGE: Britene i Radiohead tar turen til Norge før de headliner Glastonbury-festivalen i juni til neste år. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Britene i Radiohead tar turen til Norge før de headliner Glastonbury-festivalen i juni til neste år. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Onsdag 7. juni spiller Radiohead konsert i Oslo Spektrum.

Det britiske bandet spilte på samme scene i 2001, men har ikke gjestet Norge siden.

- Vi er ekstatiske for endelig å få ikoniske Radiohead tilbake til Norge i relativt intime settinger, står det i en pressemelding fra konsertarrangøren Goldstar.

Bandets niende plate, «A Moon Shaped Pool», utkom i mai. Dagbladets anmelder trillet en femmer, og oppsummerte albumet slik:

««A Moon Shaped Pool» står som passe sær og tidvis umåtelig vakker kunstpop - stort sett det man forventer fra Radiohead når alt fungerer som det skal.

Og på sitt beste er deres niende plate en etterlengtet påminner om hvorfor Radiohead anses som et av historiens mest essensielle band.»

Radiohead platedebuterte i 1993, og har gått inn i rockehistorien med album som «OK Computer» og «Kid A», samt monsterhiten «Creep».

Bandet headliner den britiske festivalen Glastonbury 23. juni. I forrige uke ble det kjent at bandet besøker den danske festivalen NorthSide tidligere samme måned, noe som fikk musikknettstedet Gaffa til å spekulere i om rockerne også ville ta turen innom Norge.

Det fikk de rett i.

Billetter kommer i salg fredag 4. november kl. 10.00.