Radiohead-Yorke nekter å møte Blair

- Uten kredibilitet.

(Dagbladet.no): Da Tony Blair overtok statsministerkontoret i 1997, var det med helhjertet støtte fra en rekke britiske popstjerner - blant dem Oasis\' Noel Gallagher.

Nå er tonen en annen - i hvert fall om vi skal tro Radioheads Thom Yorke. Han nektet nylig å møte Blair for å diskutere miljøspørsmål.

- Han er en mann uten kredibilitet i miljøspørsmålet, sier Yorke ifølge ITV.

- Ingen vits

Yorke oppgir at han opprinnelig gikk med på å møte ministeren.

- Heldigvis ble beslutningen om å avlyse møtet gjort for meg. Det er en hel masse som skjer for tiden med Blair og denne atomgreia. Og jeg var skeptisk til han fra før av opplagte årsaker, med andre ord Irak, sier Yorke.

Radiohead-frontfiguren hevder han ble dårlig av å forholde seg til Labours medierådgivere.

- Det var sånn «kanskje vi kan ha et møte på forhånd, for å diskutere hvordan dette skal gjennomføres». Det hele ble ekkelt. Det ble så opplagt at det ikke var noen vits i å møte ham likevel, og jeg ville jo egentlig ikke.

MISFORNØYD: Thom Yorke mistet motet. Snart legger han ut på turné. FOTO: SCANPIX/AP
MISFORNØYD: Thom Yorke mistet motet. Snart legger han ut på turné. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Yorke har lenge vært opptatt av miljøspørsmål, og er sterkt engasjert i foreningen «Friends of the Earth».

- Det jeg lærte av den perioden er at jeg ikke bør involvere meg direkte. Jeg skal bare stå på sidelinjen og holde kjeft. Dette er en skitten business, og de som kan gjøre noe er folk med integritet som vet hva de snakker om, som «Friends of the Earth».

Spiller nye låter

Radiohead 6. mai ut på en kort europaturné, som starter i København.

Deretter drar bandet til USA, der de skal spille flere konserter. Bandet lover også nytt materiale.

- For å gjøre ting morsommere og mer spontane, kommer vi til å spille låter som olle er ferdig enda. Vi kommer også til å selge låter på nett når vi er fornøyde, i stedet for å vente i 12 måneder før et helt album kommer ut, sier bandet i en uttalelse ifølge Billboard.

Det er ikke fastsatt noen dato for en ny Radiohead-skive.

- Vi kommer bare til å gjøre ting som føles riktig i øyeblikket. Jeg er veldig glad i singler (som ikke kommer på radio) for tida, skrev Yorke nylig på bandets hjemmeside.