Radiohit

Det beste bandnavnet på lange tider, usannsynlige sjangerhopp og fantastisk hår: Heia TV On The Radio.

CD: Dette er det reneste tapasbordet av delikatesser. Utgangspunktet er tidsriktig New York-født neopostpunk, men idiosynkrasiene popper opp allerede fra start: den avgrunnsdype, Morphine-aktig barytonsaksofonen på åpningssporet «The Wrong Way» , den brumlende, falsettpregede elektropoppen i «Staring At The Sun» , den Joy Division-gjør-soul-aktige «Dreams» , det reindyrket vokale doowop-sporet «Ambulance» . Slik fortsetter det så sikkelet formelig renner fra munnvikene.

TV On The Radio fra Brooklyn har tidligere hatt fingrene borti Liars og Yeah Yeah Yeahs, og utviser på albumdebuten «Desperate Youth, Blood Thirsty Babes» en sjelden egenrådig kraft i musikken sin. Kall det gjerne artrock, men deres altoppslukende tilnærming til referanse- og sjangerlek er sømløs og pulserende på en måte som smart, teoretisk musikk ikke alltid er. Trioen har et utfordrende syn på hva som faktisk kan være popmusikk, og det går over stokk og stein på et vis som vi må til Outkast-Andrés «The Love Below» for å finne maken til i det siste. Tunde Adebimpe og mannen med den massive afroen, Kyp Malone, bringer dessuten en vokal dimensjon til torgs som hører til sjeldenhetene innen det som forenklet kan kalles indierock; de kan smyge kraftfullt som i gospel, og skrike av galskap som Frank Black - gjerne innenfor samme sang.

Også har de både groove og låter: «Staring At The Sun» var også med på fjorårs-EP-en «Young Liars» og holder fortsatt mål, mens den psykedeliske soulen paret med et strengt, skittent 80-tallsrytmespor på «King Eternal» er albumets store høydepunkt. Topp band, flott plate.