Radiojul på et Blunck

Øivind Blunck (49) er tilbake i storslag etter orgel-eksplosjonen hos Tande-P. I dag kan du høre ham på radio, i «Julekalenderen» sammen med Tom Mathisen.

For to uker siden havnet Blunck på sykehus med alvorlige brannskader, etter at rollefiguren «Fridtjof» fikk et eksploderende orgel i fleisen under et Tande-P.-opptak. Nå er han tilbake, med et adventsshow helt uten kinaputter. Like fullt humres og storflires det under innspillingen av «Julekalenderen», som fra og med i dag sendes daglig på P4. Og det er ikke bare fordi Mikkel Magnus' tekster er hysterisk morsomme.

Japp og amfibier

Det er like mye fordi Blunck'ern og Gale-Mathisen har vel ti roller som de hopper ut og inn av, og dermed kan det fort stokke seg. Og det gjør det, og slikt blir det ikke mindre moro av når de to spiller hovedkvikkasene Bobben Mjelde (superjapp) og Gerhard Hårberg (amfibieforsker).

Drikker chivas

Førstnevnte har startet en tvilsom nærradio, og har tvunget sin svoger til å bli med. Bobben er rundt 40 år, men hans fysiske tilstand ligger rundt noen-og-60. Han drikker chivas fra halvliters glass (du vet, frostvæske må man ha på denne årstida i dette landet), kjører rundt i en Jaguar, tjener vel 17 millioner i året, og betaler kun fire kroner i skatt.

Griner av latter

Den noe mindre offensive svogeren Gerhard er levende opptatt av padder, spesielt fjellpadda. Kombinasjonen av de to skaper en meget spesiell verden.

- Ja, vi ler så vi griner, sier Mathisen, som i går var ferdig med 16. episode av den speisa julekalenderen.

- Og det trenger absolutt ikke være et godt tegn, sier Blunck, og ler igjen.

TELLER NED TIL JUL: Øyvind Blunck er tilbake som «Bobben» i P4s høyst spesielle julekalender.