Radiopoesi

Landets lyriske sjeler ble arge da NRK la ned programmet «Ønskediktet» for tre år siden, men i morgen bøter statskanalen på skaden ved å lansere poesimagasinet «Diktafon».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og student Hans Olav Brenner (25) skal lede programmet, som han selv har vært med på å utvikle.

- Vi ønsker å formidle poesi på en liketil måte med lav terskel. Du skal ikke behøve å ha noen forkunnskaper eller en spesiell interesse for poesi for å følge programmet.

Hans Olav har jobbet med poesi i Radio Nova et par år, og han har arrangert diktkonkurranser og «poetry slams». I programomtalen står det at man opererer med et utvidet poesibegrep hvor Halldis Moren Vesaas ligger anføttes med Gatas Parlament og Britney Spears.

- Blir det mye tøys og lite alvor, dette her?

- Neida. Programmets stil vil nok humpe og gå litt, men det skal absolutt være plass til de mer bevegede øyeblikkene. I første program nå på lørdag, kommer Jan Erik Vold innom, og han har ønsket seg et dikt, som det finnes en veldig spesiell historie omkring. Jeg ble sterkt beveget av både historien og diktet, sier Brenner.

«Diktafon» blir sendt på NRK P2 annenhver lørdag, med reprise søndag. Lytterene har mulighet til å ringe inn et ønskedikt eller sende sitt eget dikt på SMS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer