PÅ NYE VEIER: «Radioresepsjonen» med Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim går fra radio til P3. 

Foto: Lars Myhren Holand.
PÅ NYE VEIER: «Radioresepsjonen» med Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim går fra radio til P3. Foto: Lars Myhren Holand.Vis mer

Radioresepsjonen blir TV

Tar farvel med P3-lytterne i festprogram 17. mai.

|||Det har lenge gått rykter om at det populære radioprogrammet skal bli et TV-program, og det har gått rykter om at varslede kostandskutt ville føre til en utsettelse av TV-planene, men nå er det klart:

17. mai har «Radioresepsjonen» sin foreløpig siste radiosending på P3, og til høsten dukker trekløveret opp på skjermen i programmet «Radioresepsjonen på TV».

- Dette er noe vi har lyst til sjøl, men det blir selvfølgelig en annerledes opplevelse enn å lage radio. Vi må alle trene og slanke oss fordi vi nå plutselig skal vise trynene våre igjen. Hvis jeg klarer å bli kvitt tilnavnet «Fettfjes» er mye gjort, sier Steinar Sagen.

ForandringHan tror det kan være godt med litt forandring, både for dem selv og for lytterne.

- Men de som er redde for at vi forsvinner fra lufta for godt, kan ta det helt rolig. Radio er vår fastjobb, og vi kommer tilbake.

- Hva skal dere lage på tv?

- Mye blir likt, og noe tilpasses TV-formatet, selvfølgelig, men alt blir lettbeint underholdning slik folk kjenner det fra radioen, sier
 Steinar Sagen.

Arbeidstittel«Radioresepsjonen på TV» er foreløpig bare en arbeidstittel.

- Men alle som har hatt noe med arbeidstitler å gjøre vet at det sannsynligvis blir navnet, sier programlederen.

- TV-programmet er sugd fra eget bryst, hvis det er lov å si det, og ikke et ferdigutviklet realitykonsept fra Nederland. Og det er jo fortsatt Bjarte, Tore og jeg som skal lage programmet og bestemme innholdet.

Det er ellers klart at Radioresepsjonens nettside skal leve videre, uavhengig av om programmet går på radio eller tv. Der kommer de til å legge ut videoer og oppdateringer og de vil gjerne ha konstruktive innspill til hva folk vil ha med i TV-programmet.

- Vi er veldig for åpen dialog, og «Radioresepsjonen» vil alltid være et samarbeidsprosjekt mellom lytterne/seerne/brukerne/klientene - og oss, sier Steinar Sagen.

Hvem overtar?Redaksjonssjef for humor og underholdning i P3, Vilde Batzer, sier det ikke er første gang «Radioresepsjonen» har pause fra P3. Hun mener det viktigste ikke er publiseringsplattformen, men at fansen får store doser av Steinar, Bjarte og Tore også til høsten.

- «Radioresepsjonen» er dessuten alltid velkommen tilbake til oss.

- Hva vil dere erstatte prorgrammet med i P3?

- Det er foreløpig hemmelig. Vi utlyste en konkurranse, der vi ba om gode programideer og fikk kjemperespons. Vinneren av konkurransen vil overta sendeflaten til «Radioresepsjonen», men hvem det er vil jeg ennå ikke avsløre, sier Vilde Batzer.

3. mai kan lytterne få oppleve «Radioresepsjonen» på Rockefeller i Oslo, der programskaperne skal ha en helaften hvor de presenterer sine jingler sammen med Kringkastingsorkesteret.