BLIR HELDIGITALE: Neste sesong blir brødrene Steinar og Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim ikke lenger å finne i FM-nettet, kun via DAB og streaming. Foto: Anders Grønneberg
BLIR HELDIGITALE: Neste sesong blir brødrene Steinar og Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim ikke lenger å finne i FM-nettet, kun via DAB og streaming. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Radioresepsjonen bytter kanal

Går fra P3 til P13.

P3s mest populære humorprogram forsvinner fra det tradisjonelle, analoge FM-nettet, og vil kun være tilgjengelig gjennom nettet eller via digitalradio (DAB+).

Det skriver NRK P3 på sine nettsider i dag.

- Riktig for vår alder «I sju år har Steinar, Tore og Bjarte laget et av P3s mest populære humorprogrammer. Nå gjør de som tidligere P3-kolleger og flytter til digitalradiokanalen P13», melder de.

- Det føles helt naturlig å gå fra P3 til P13 når vi har kommet i vår alder.

- P1 har egentlig aldri vært noe alternativ for oss, selv om det sikkert blir det en gang i framtida. Jeg har hørt mye på P13 siden starten, og det er en drømmekanal å få lov til å være en del av, sier Steinar Sagen til NRK.no.

Venter liten forskjell Bjarte Tjøstheim ser fram til å jobbe i en kanal som er mer passende for ham aldersmessig.

- Jeg har elsket å jobbe i P3, men grunnet min voldsomme alder, har jeg vært mentalt på vei ut av kanalen en god stund, sier han til NRK.no.

Det ventes ikke store forskjeller fra den analoge til den digitale utgaven av programmet.

- Heldigvis blir endringen minimal, bare et lite ett tall», sier Tore Sagen til NRK.