Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Radioresepsjonen» tilbake på skjermen: - Mer tro denne gangen

Tore Sagen og Steinar Sagen tror «Ukens vinner» får lengre levetid enn «Radioresepsjonen på TV».

NYTT PROGRAM: Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheims nye program «Ukens vinner» har premiere i morgen. Foto: NRK
NYTT PROGRAM: Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheims nye program «Ukens vinner» har premiere i morgen. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I NRKs nye humorsatsing «Ukens vinner» skal Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim kåre personen som har klart seg best i nyhetsbildet den siste uka. Ifølge Steinar og Tore Sagen er det et humorprogram med mening.

- Det er et aktualitetsprogram med skråblikk. Vi prøver å være morsomme på ting som vi syns er viktige. Det er ikke alltid det er de største sakene, og det er lite økonomi- og sportsnyheter, sier Steinar Sagen.

-Vi er ganske selektive når det gjelder hvem det er gøy å snakke om. Det er for eksempel gøy å snakke om Trond Giske og alle i hans krets, men vi syns ikke det er gøy å snakke om realitydeltakere fordi vi ikke klarer å holde tritt med hvem som er hvem, sier Tore.

Radioresepsjonen har vært et av landets mest populære og prisbelønte radioprogram siden premieren i 2006. Forventningene var derfor store før premieren på «Radioresepsjonen på TV» i 2010, men programmet klarte aldri å matche den enorme radiosuksessen.

Mer tro denne gangen Programmet hadde et snitt på rundt 170 000 seere hver uke, men fikk en lunken mottakelse av anmelderne og forsvant fra tv-skjermen etter én sesong.

Selv om de var fornøyde med resultatet forrige gang, har Tore Sagen mer tro på «Ukens vinner» enn «Radioresepsjonen på tv».

- Det forrige programmet ble så komplisert som det går an å lage et enkelt humorprogram. Hovedforskjellen nå er at vi har laget et helt nytt tv-konsept i stedet for å dumpe over alt vi har gjort på radio til tv, sier han.

Selv om det første tv-programmet delte navn med det populære radioprogrammet, mener Steinar Sagen at «Ukens vinner» har mer til felles med «Radioresepsjonen».

- Her tror jeg vi klarer å få med oss tonen fra «Radioresepsjonen» bedre. Første gang ville vi lage tv på samme måte som vi lagde radio, men å lage tv krever at du faktisk forbereder deg før du spiller inn. Vi er tre litt late folk og det ble mye jobb. Nå blir vi pusha av veldig flinke folk, sier han.

Tore Sagen tror trioens andre tv-forsøk får en bedre mottakelse av «Radioresepsjonens» svært lojale lytterskare. Han er likevel forberedt på kritikk.

Fortsetter på radio - «Radioresepsjonen» har kritiske fans som ofte blir indignerte når vi tar pause fra radio. Det er litt som da Bob Dylan, uten sammenlikning for øvrig, gikk fra akustisk til elektrisk gitar, sier han.

De siste åra har «Radioresepsjonen» sluttet å være et helårsprogram. På våren har Bjarte Tjøstheim prioritert roller i «Julekongen» og tv-programmet «Underholdningsavdelingen», Steinar Sagen har spilt i «Lilyhammer» og Tore Sagen har spilt i NRK-serien «Side om side».

Selv om de travle programlederne ønsker å fortsette med «Ukens vinner» neste år, har de ingen planer om å gi seg på radio.

- Vi må prøve å få kabalen til å gå opp, men vi kommer til å fortsette med «Radioresepsjonen, sier Steinar Sagen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!