Radiosexen: - Fikk skryt av pappa

Journalist Louise Fischer har skapt overskrifter for sin unike swingersreportasje, hvor hun selv ble med på moroa. Slik svarer hun på kritikken.

HØR KLIPPET: Louise Fischer, reporter i danske Radio4, valgte en høyst uvanlig tilnærming da hun skulle lage en reportasje om gjenåpningen av swingersklubber i landet. Foto/lyd: Radio4 Vis mer
Publisert

Det var mandag morgen den 24. mai at lytterne til danske Radio4 fikk servert en reportasje helt utenom det vanlige.

Journalist Louise Fischer, som jobber som reporter for kanalen Radio4, hadde nemlig laget en reportasje der hun tok lytterne med på innsida av gjenåpningen av swingersklubben Swingland i Ishøj kommune.

Fischer valgte en høyst uvanlig tilnærming til oppgaven. Hun endte nemlig selv opp med å ha samleie med en av deltakerne - på lufta.

Overfor danske Ekstra Bladet forteller Fischer nå hvorfor hun valgte å selv bli med på aktivitetene i swingersklubben, og understreker at påfunnet var hennes egen idé.

Følte seg komfortabel

- Det var noe jeg hadde tenkt på i lang tid før jeg faktisk lagde reportasjen. Jeg ble vist rundt (på swingersklubben, journ.anm.), og vi snakket og hadde en god dialog, sier hun til avisa.

- Så ble stemningen gradvis myknet opp, og det var en som begynte å ta litt på meg og kysse meg. Og så hadde vi sex mens jeg intervjuet ham, fram til jeg sa at nå var det nok for meg. Og så holdt jeg meg i bakgrunnen.

Reportasjen la på ingen måte skjul på det som fant sted, og høylytt stønning og diverse klaskelyder kunne tydelig høres i bakgrunnen.

IKKE EN BIG DEAL: Louise Fischer sier reportasjen var hennes egen idé, og noe hun følte seg komfortabel med å gjennomføre. Foto: Privat.
IKKE EN BIG DEAL: Louise Fischer sier reportasjen var hennes egen idé, og noe hun følte seg komfortabel med å gjennomføre. Foto: Privat. Vis mer

Reporteren gjennomførte til og med et intervju samtidig som hun var midt i samleiet, hvor hun spurte et annet medlem: «kan du fortelle hva du ser akkurat nå?»

Mannen svarte at han «ser på en lekker kvinne, som etter sigende ikke har vært på swingersklubb før».

- Det var helt og holdent min egen idé og beslutning. Det var noe vi hadde snakket om i redaksjonen, og jeg hadde henvendt meg til en redaktør, som ga meg støtte til det. Men det var ikke avtalt på forhånd at det som skjedde skulle skje. Det var opp til meg, og en avgjørelse jeg tok i øyeblikket da jeg følte meg komfortabel, sier hun til den danske avisa.

Skryt fra pappa

Fischer sier til avisa at reaksjonene har rent inn etter at mediene grep fatt i saken. Hun har nesten utelukkende fått positive reaksjoner.

DETTE BØR DU VITE OM GRUPPESEX: Susanne Eidem er utdannet sexolog og parterapeut, og ekspert i DBTV-serien «Sex på 60». Produsent: Sondre Rahm (Sex på 60 - S01E10) Vis mer

- Jeg har blitt bombardert med beskjeder fra folk som skriver at jeg er kjempekul, og at de har stor respekt for meg. Så langt har jeg nesten ikke fått et eneste negativt ord, sier hun.

- For meg var det bare en dag på jobb, på samme måte som om jeg hadde laget en reportasje fra et fallskjermhopp, for eksempel.

Reporteren hadde heller ikke fortalt familien om det som kanskje skulle skje på forhånd. Reaksjonene var heldigvis positive.

- Jeg tenkte at det bare var en reportasje, men faren min oppdaget det da han leste om det mediene. Han sa til meg at jeg er «den kuleste ever». Det er deilig å ha den støtten, sier Fischer.

- Bryter ikke god presseskikk

Dagbladet snakket torsdag med programsjef i Radio4, Tina Kragerlund, som sa at hun «synes det er fett når våre reportere prøver å eksperimentere med å lage journalistikk på en annerledes måte».

- Man kan alltids gi lytterne det de forventer, men vi vil gjerne overraske dem og bringe nye vinkler og gjøre det på nye måter, og det her kan være en del av det, sa Kragerlund til Dagbladet torsdag.

Til Ekstra Bladet forteller hun at det er et viktig grep at journalisten deltar i de miljøene og aktivitetene som de skriver om.

- Det er klart at det er et valg som skaper diskusjon, men det viser bare at det er relevant å prate om. Sex er veldig naturlig, og derfor kan jeg ikke få meg selv til å være opprørt over at dette er noe vi deler.

Kragerlund mener reportasjen er helt i tråd med god presseskikk.

- Hun tar et modent valg, og hun overskrider ikke grensene for god presseskikk. Det er ikke ulovlig, så vi har full tillit til at vi kan gå ut med den, og at det tilfører reportasjen noe helt spesielt, sier Kragerlund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer