Radiostyrt rett til himmelen

Radiohead på Rockefeller i går kveld: En sterkere klubbkonsert skal du lete lenge etter. Thom Yorke & co gir rocken håp og ny retning. En sekser på Dagbladets terning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med et solid knippe av noen av de beste låtene som er skrevet på 90-tallet, framført av et levende opplagt band, bar det bare en vei: rett til himmels, til Radiohimmerik .

Et tettpakket publikum hyller bandet når det entrer scenen, og åpner med «Airbag». Vi forstår raskt at konserten blir bra. For mitt spørsmål var om Radiohead kunne være like bra på scenen som på plate.

Mange nivåer

Da «Karma Police» kom som låt nummer to, var all tvil gjort til skamme. Publikum kvitterte med taktfaste klapp både under og etter den lyriske og storslåtte låta.

Sanger Thom Yorke er en liten kar med mange stemmer - enten han lar ordene flyte ut, presser eller vrir stemmen - eller lar elektronikken gjøre det.

«Exit Music» er filmmusikk som gir bilder av Sigourney Weaver og «Alien»-filmene eller Kubricks «2001 - en romodyssé» på netthinna.

Det er et voldsomt spenn i Radioheads musikk. Låtene er komplekse, og du blir forundret over hvor

de bringer deg. En og samme låt har mange nivåer, og inneholder gjerne akustiske, lyriske partier. For så å kaste seg ut i kaskader av lyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer