Radiotull på pod og P3

-  Som å hoppe etter Rolf Falk-Larssen, fleiper trioen som på nyåret overtar P3-sendetida til «Are og Odin» med tulleprogrammet «Radioresepsjonen».

Allerede nå kan du laste det ned på mp3-spilleren fra NRKs hjemmesider.

«Radioresepsjonen» er det nye, direktesendte hjertebarnet til P3- og «Singleklubben»-duoen Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim.

100 prosent tull

Med på laget får de lillebror Tore Sagen (fraværende under intervjuet, påpasselig present under fotograferingen), og Steinar er så klar som det går an å være (dagen etter et vellykket julebord) på at han er den naturlige programlederen.

-  Mens Tore og jeg mener at...begynner Bjarte, men blir brutalt avfeid.

-  Det går ingen diskusjon om hvem som er programleder. Vi har sagt at alle skal få være like mye på lufta, men det er jeg som er programleder. Så kan du være sidekicken, mens Tore er tekniker, fastslår Steinar.

Bjarte: -  Jeg mener at...

Steinar: -  De har forsøkt å stikke kjepper i hjula fra første stund.

RESEPSJONISTER: Steinar Sagen (f.v.), Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen skal tøyse og tulle i «Radioresepsjonen» fra 2. januar. P3-sendingene kommer hver mandag-fredag mellom klokka 13 og 14. Foto: Ole C.H. Thomassen
RESEPSJONISTER: Steinar Sagen (f.v.), Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen skal tøyse og tulle i «Radioresepsjonen» fra 2. januar. P3-sendingene kommer hver mandag-fredag mellom klokka 13 og 14. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Bjarte: -  Jeg bare mener at det ville være naturlig at jeg som er eldst er programleder...

Steinar: -  ...men jeg er feitest og tyngst. Jeg har en tyngde som dere to mangler, det må være tungtveiende.

-  Hva slags program blir «Radioresepsjonen»?

Steinar: -  Et 100 prosent tulleprogram. Ingen aktualiteter, bare musikk og tull. Tull med form, med hverandre...nevnte jeg uaktuelt?

Bjarte: -  Det er helt uaktuelt, ja. Steinar, Tore og jeg har i flere år snakket om å lage et radioprogram sammen, det er nærmest en gammel drøm som er gått i oppfyllelse.

Steinar: -  Vi har en slags rollefordeling som kan skape dynamikk og drama på lufta, tror vi. Med meg som programleder...

-  ...og med mye musikk?

Steinar: -  P3 er 60 prosent musikk i hver sending.

-  Som du i kraft av å være programleder suverent velger ut?

Steinar: -  Nei, det gjør Håkon Moslet.

-  Men han er verken høy eller feit?

Steinar: -  Nei, men han sitter på sin høye hest. Hitler var ikke høy, han heller.

-  Dere blir podcastet allerede fra i dag?

Steinar: -  Ja, vi er litt stolte av å være det første P3-programmet som podcastes.

Innovative

Bjarte: -  Stoff fra noen prøvesendinger blir eksklusivt podcastet sammen med ting som kommer seinere i radiosendingene. Det er også snakk om å lage litt bonusmateriale, vi føler oss veldig innovative i P3-sammenheng.

-  En «hoppe-etter-Wirkola»-følelse å skulle overta etter «Are og Odin»?

Steinar: -  Mer som å hoppe etter Rolf Falk-Larssen. Vi regner med å få utrolig mye hat-mail fra «Are og Odin»-elskere den første perioden, men vi skal omvende dem...

Her blir intervjuet avbrutt av Tore Sagen, som ankommer en halv time for seint og etter kort betenkningstid leverer følgende programerklæring:

-  Det er bedre å være føre var enn etter snar.