Radiovert fikk sparken i BBC etter å ha spilt en låt med «n-ordet»

Etter én klage fra lytter.

BEKLAGER:  BBC har nå beklaget hvordan de håndterte situasjonen med radioverten David Lowe, og har tilbudt han jobben tilbake. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: BBC har nå beklaget hvordan de håndterte situasjonen med radioverten David Lowe, og har tilbudt han jobben tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Radioverten David Lowe (68) fikk sparken i BBC etter 32 år i kanalen, etter at han spilte låta «The Sun Has Got His Hat On» fra 1932 i sitt program «Singers and Swingers».

I andre vers av låta lyder teksten «He´s been tanning negroes out in Timbuktu, now he's coming back to do the same to you». Etter at BBC mottok én rasisme-klage på programmet grunnet denne låta tok de kontakt med Lowe, skriver BBC News.

- Ble forferdet Radioverten var ikke selv klar over at det såkalte «n-ordet» var brukt i den gitte låta, og sier han ble «forferdet» da han ble gjort oppmerksom på det.

- Jeg er vanligvis ganske oppmerksom på sånne ting og det er første gang jeg har gjort en slik feil. Jeg har ikke lagt merke til at «n-ordet» blir nevnt i teksten, og har ikke fått klager når jeg har spilt denne låten noen ganger før, sier han ifølge BBC.

Lowe skal umiddelbart ha tilbudt seg å komme med en offentlig beklagelse i sitt neste program, eller fratre sin stilling i kanalen.

BBC skal da ha skrevet i en e-post at de foretrakk om han ville fratre sin stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer