Ræpp-union

- Denne unionen er ikke bare på svenskenes premisser. Endelig har vi fått et balansert forhold, sier Tommy Tee (26) om den svensk-norske hipphoppforbrødringen «Crossing Boarders».

På singelen, som nå er ute, har Norges ledende ræpp-produsent fått med seg landsmannen Diaz (21), som veksler mikrofonen med søta brors mest spennende ræpper, Petter (26). Det knyttes store forventninger til «Crossing Boarders», som allerede snurres på MTV.

Trespråklig

Sverige er vanligvis et håpløst marked for norske artister, men nå kan et trespråklig ræpp-prosjekt vise seg å gjøre susen på begge sider av kjølen. Det norsk-svenske laget ræpper på både svensk, engelsk og spansk. Dette viser at veien til suksess i Sverige ikke nødvendigvis er å finne i det tradisjonelle popmønsteret.

- Når du ræpper dreier det seg om en helt annen verden, en verden der folk kommuniserer bedre på tvers av grenser. Kommer du fra Norge og driver du med popmusikk, har du ikke nødvendigvis noe til felles med Lisa Ekdahl. Med hipphopp er det noe annet. Første gang jeg hørte skiva til Petter følte jeg en umiddelbar tilhørighet, sier Tommy.

Banebrytende

- Det er fordi de er så jævla egotrippende innen de andre sjangerne. Rockeartister har store ego, ræppere holder sammen. Sånn har det alltid vært, hevder Petter.

Den gjensidige respekten de to imellom er lett synlig, og mye tilsier at begge parter for alvor er i ferd med etablere seg i sine respektive naboland.

- På mitt neste album kommer jeg til å jobbe ganske mye med Tommy, sier svensken.

Petters kritikerroste debut - «Mitt sjätte sinne» - blir av mange ansett som det beste og mest banebrytende av de svenskspråklige ræppalbumene som har kommet de siste årene.

RÆPPFORBRØDRING: Svenske Petter og norske Tommy Tee og Diaz står bak «Crossing Boarders».