KOMMENTARER

Ræva forsøk

I magasinet «Det Nye» er det gamle ting på gang for tiden.

FLAUT OG SKUFFENDE:  Det Nye hadde ikke tid til å møte meg til debatt på NRK og TV2 i går så jeg må understreke min egen opplevelse av deres nyeste forside i tekst: Jeg er flau og jeg er skuffa! Skriver Dagbladets kommentator.  Foto: Faksimile/Jørn H. Moen
FLAUT OG SKUFFENDE: Det Nye hadde ikke tid til å møte meg til debatt på NRK og TV2 i går så jeg må understreke min egen opplevelse av deres nyeste forside i tekst: Jeg er flau og jeg er skuffa! Skriver Dagbladets kommentator. Foto: Faksimile/Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I april i fjor erklærte Gunnar Stavrum, redaktør i Nettavisen, at han/de hadde blitt voksne:  

«Vi har bestemt å fjerne bilder av særlig kvinnelig nakenhet (...) I nettets tidlige alder la man seg til en del uvaner som handlet om antall sidevisninger og sånt. Etter hvert som Internett er blitt viktigere og større, må vi oppføre oss som om vi er blitt voksne også.»   I etterkant vil kanskje noen spørre seg om hva poenget var med å love bot og bedring, når det uansett ikke blir fulgt opp.  

«Vi skal være bevisste på vår påvirkningskraft — og stille spørsmål ved hvordan et produkt som vårt blir laget. Hva ønsker vi å fortelle? Er vi gode og grundige nok i alle ledd? Er det noe av det vi gjør i dag, som vi kan snu på hodet og gjøre på en helt annen måte?» Skrev redaktør i Det Nye, Karine Thyness i en kronikk i Dagbladet i mai.  

Jeg var positivt innstilt til den nye retningen som hun ga uttrykk for. Tenk om vi faktisk kunne få et livsstilsmagasin som kunne snu alt på hodet for den viktige målgruppen som unge jenter tross alt er? Å vise kvinnelivet også utenfor utstillingsvinduet.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.