Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Rævkjørt av Norwegian

Flere musikere vil nå boikotte flyselskapet.

FORBANNA: Kråkesølv vil slutte å fly Norwegian: Thomas Litangen, Fredrik William Olsen, Petter Waldemar Nohr Unstad og Kristoffer Magnus Nohr Unstad. Foto: Jørgen Brynhildsvoll
FORBANNA: Kråkesølv vil slutte å fly Norwegian: Thomas Litangen, Fredrik William Olsen, Petter Waldemar Nohr Unstad og Kristoffer Magnus Nohr Unstad. Foto: Jørgen Brynhildsvoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når vi skal fly med instrumenter, og allerede har forhåndsbooket det som bagasje, så må vi ut med 216 kroner i ekstraavgift. Det blir som å betale dobbelt for en gitar, sier Kristoffer Magnus Nohr Unstad i Kråkesølv til Dagbladet.

Vokalisten i den kritikerroste gruppa forteller at dette gjør det både vanskelig og dyrt å reise som musiker.

- Hvis vi ikke booker bagasje på forhånd betaler vi ikke dobbelt, men problemet er at Norwegian-ansatte er inkonsekvente. Når vi møter opp på flyplassen før en Norwegian-flyvning vet vi aldri hva som venter oss, forteller Nohr Ustad.

- Ren urimelighet I dag rant begeret over, og på reisen fra Bodø til Alta la bandet ut følgende melding på twitter:

«Vi har blitt rævkjørt av Norwegian og det vindskeive reglementet deres nok en gang. Dette kan da umulig fortsette, @Musikerne? 2011, liksom?»

- I dag måtte vi ut med 1500 kroner ekstra. Vi reiste med tre gitarer og endte opp med å betale for syv. Det er ren og skjær urimelighet, sier Nohr Unstad.

Vil boikotte Probelmstillingen har tidligere blitt tatt opp av andre musikere, og dette er heller ikke første gang Kråkesølv har fått problemer med Norwegian. Nå har de fått nok.

- I framtida vil vi fly SAS så mye som mulig for å hindre dette. Opplevelser som i dag gjør at vi får lyst til å boikotte Norwegian sier Nohr Unstad.

- Håpløst Og Kråkesølv er på ingen måte det eneste bandet som har sett seg lei på Norwegians reglement.

Donkeyboy svarte Kråkesølv på twitter med en klar oppfordring om boikott.

«@Krkslv helt håpløst det der. Fly med SAS, de er mye lettere og ha med å gjøre!»

- Tar det alvorlig Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian, tar kritikken på alvor.

- Tilbakemeldingene fra musikerne tar vi alvorlig og vi vil sette oss ned for å gå gjennom rutinene og reglene vi har for transport av musikk-instrumenter, sier han til Dagbladet.

- FLY MED SAS: Bandet Donkeyboy med brødrene Cato (t.v.) og Kent Sundberg i spissen, oppfrodrer Kråkesølv til å fly SAS framfor Norwegian. 
Foto: Tore Meek / SCANPIX .
- FLY MED SAS: Bandet Donkeyboy med brødrene Cato (t.v.) og Kent Sundberg i spissen, oppfrodrer Kråkesølv til å fly SAS framfor Norwegian. Foto: Tore Meek / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!