Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raffinerte og brutale Insense

Oslokollektivet er et av Norges mest komplette metal-band om dagen.

FLINKE FOLK: Tommy Hjelm og Insense leverte på alle bauger og kanter under onsdagens Hovekonsert. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET
FLINKE FOLK: Tommy Hjelm og Insense leverte på alle bauger og kanter under onsdagens Hovekonsert. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET Vis mer

HOVEFESTIVALEN: Insense har bevist at de er et av Norges mest kapable metal-band på plate. I kveld demonstrerte de at talentet strekker seg langt utover innspillingsstudioet.

Kvartetten fremstår som et sjeldent komplett band, hvor både dynamikk, sceneopptreden, small talk med publikum og regi sitter som støpt.

Gjengens hardcore-inspirerte metal drar veksler på både Meshuggah, Machine Head og nyere band som Gojira, men de har en melankolsk brodd som gir dem en egen signatur.

Det er gledelig at denne også lar seg omsette til konsertformatet.

Tommy Hjelm loser det medgjørlige publikummet gjennom nye monsterlåter som «Surviving Self Resentment» og «Burn In Beautiful Fire», mens frontrekka bytter på å hjlepe til med vokaljobben.

Det låter massivt, men Insense får allikevel vist at de har rom for både finesse og lekre arrangementer. Slik blir det gjerne når man har jobbet i årevis med å raffinere stilen.

Måtte de få den oppmerksomheten de fortjener.