Raga vender tilbake

Men hjemme går det i Postmann Pat.

Singelen «Aldri mer» har gått rett inn på A-lista til P3, og i august kommer nytt Raga Rockers-album. Vi snakket med Michael Krohn om comeback, media, guttungen og Postman Pat.

Michael Krohn har et image som distansert og mørk, men å prate med ham på telefon er litt som å snakke med en ivrig og velmenende sosialarbeider. Han ler hest og avvæpnende mellom annenhver setning. Krohn forklarer:

 –På scenen kan jeg være arrogant – det er skyggesiden min. Min mørke side som jeg spiller ut som et slags psykodrama, he he. Men hjemme er jeg en myk mann – det trenger du kanskje ikke å skrive så mye om, sier Krohn og ler igjen.

–Du har nettopp blitt pappa?
–Ja, jeg har en guttunge på ett år. De aller fleste oppfører seg jo ulikt i forskjellige situasjoner. Du oppfører deg annerledes hjemme hos bestemora di, enn når du er på jobb, sier han og fortsetter:

–Jeg sitter ikke hjemme og hører på rock på full guffe. Da prøver jeg å skape et harmonisk miljø for guttungen; kjøper Postman Pat på DVD og sånn - og skaper en from verden, hæ hæ.

–Men når jeg er på turné med gutta blir det litt mer rånepakka.

Comeback-album
«Übermensch» blir et slags comeback-album for Raga Rockers, og slippes 27. august.. Det er sju år siden forrige studioalbum.

–Jeg tror det er mange latente fans der ute, og de får noe bra. Hvor godt dette lykkes kommer jo litt an på hvordan vi blir mottatt i media og sånn, sier Krohn og fortsetter:

KLAR FOR COMEBACK: Michael Krohn og Raga Rockers slipper nytt album i august. Foto: LARS EIVIND BONES
KLAR FOR COMEBACK: Michael Krohn og Raga Rockers slipper nytt album i august. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

–Stemninga de siste åra har jo vært litt sånn «Æh, Raga Rockers er gamle sidrompa greier», men kanskje den bølgen er gått over.

Krohn har imidlertid ikke tenkt til å stryke noen medhårs av den grunn.

–Hvis folk tror det blir et rett fram rockalbum hele veien, så blir de nok skuffa. Men folk som har et åpent sinn, og liker musikk vil digge det.

–Jeg vil være kompromissløs som artist. Vi er ikke fornøyde med å være middelmådige. Rock er en kunstform, det skal være seriøst og en måte å uttrykke seg på, sier Krohn.

–Jeg vil ikke smiske med publikum for å nå ut, legger han til.

Men markedsføringspakka legger han gjerne fullt trykk på.

Fabler

–Det hjelper å være på et stort plateselskap, he he. (EMI, red. anm.) Jeg har jo skjønt at ting må opp og fram for at det ikke skal drukne i alt støyet. Det blir jo lagt mye tid og arbeid i dette fra plateselskapet også, og hvis det ikke går bra så rulles de røde løperne inn. Da står du der med lua i hånda og får ikke gitt ut flere plater, sier Krohn.

Det har begynt bra. Singelen «Aldri mer» har gått rett inn på A-lista til P3.

–Jeg hadde vel egentlig bestemt meg for aldri mer å lage «Aldri mer»-låter. At det fikk være nok om ulykkelig kjærlighet, he he, knegger Michael Krohn.

Resten av plata er også litt annerledes, forteller Krohn.

–Tekstene er litt som fabler – indirekte halvabstrakte historier. For eksempel «Varulv» - som handler om å bli gammal, men fortsatt ha lyst til å gå ut på byen, og «Viking» - som handler om grådighet.

–Noe spesielt du tenker på?

–Nja, grådighet er vel noe som går, svarer Krohn og ler.