Ragde, Ambjørnsen og Eggen til angrep på Storberget

På grunn av religionslov.

FÅR KRITIKK: Justisminister Knut Storberget. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
FÅR KRITIKK: Justisminister Knut Storberget. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forfattere og professorer går til massivt angrep på justisminister Knut Storberget (Ap) fordi han vil straffe dem som krenker «religiøse følelser» eller religioner.

Lovforslaget fra justisministeren får forfatterne Roy Jacobsen, Ingvar Ambjørnsen, Anne B. Ragde og Torgrim Eggen til å steile, skriver VG.

Sammen med en rekke profilerte professorer og pressefolk har de skrevet under oppropet Nei til straff for religionskritikk.

Skummelt

- Dette er et farlig og skummelt lovforslag som innskrenker ytringsfriheten. Blasfemiparagrafen har vært sovende, men her blir den gjenopplivet. Med denne loven kan man forby «Life of Brian», sier forfatter Anne B. Ragde til avisen.

I forslaget til ny straffelov fjerner regjeringen blasfemiparagrafen. I stedet skal rasismeparagrafen utvides til å gjelde hatefulle ytringer «slik at bestemmelsen ivaretar behovet for et strafferettslig vern mot kvalifiserte angrep på trossetninger og livssyn» for å verne «ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser.»

- Det er ingen menneskerett ikke å bli krenket for sin overbevisning. Det er snarere et privilegium. Ethvert menneskeskapt tankesystem bør kunne underkastes kritikk, satire og hånlatter, for den saks skyld, sier Roy Jakobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer