- Ragde er en tyv

Anne B. Ragde står på barrikadene mot piratkopiering av bøker, samtidig som hun har ulovlig nedlastet musikk på mp3-spilleren sin.

HAR PIRATLÅTER I et intervju med Dagens Nærlingsliv innrømmer Anne B. Ragde å ha 1800 piratkopierte låter på Ipoden-sin. Samtidig raser hun mot at hennes egne bøker lastes ulovlig opp på nett. Foto: Berit Roald / SCANPIX
HAR PIRATLÅTER I et intervju med Dagens Nærlingsliv innrømmer Anne B. Ragde å ha 1800 piratkopierte låter på Ipoden-sin. Samtidig raser hun mot at hennes egne bøker lastes ulovlig opp på nett. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren Anne B. Ragde (53) fortalte i et intervju med Dagens Næringsliv sist lørdag at hun mister nattesøvnen fordi bøkene hennes blir lastet ned ulovlig. I samme intervju kom det fram at Ragde selv har 1800 piratkopierte låter på mp3-spilleren sin.

Det provoserer den norske musikkbransjen kraftig.

- Det er tyveri å ha nedlastede låter på Ipoden sin. Det er det samme som å stjele penger, bare at man gjør det i skjul, sier bassist og låtskriver William Kristoffersen i Ole Ivars til Dagbladet.

Han reagerer på Ragdes uttalelser på gårsdagens NRK Kulturnytt, hvor hun blant annet forsvarer de ulovlig nedlastede låtene med «at hun ikke kjenner noen som kjøper så mye musikk som henne».

- Dette henger ikke på greip. Hun kan ikke si at hun mister nattesøvnen på grunn av nettpirater som legger bøkene hennes ulovlig ut på nettet, mens hun samtidig har andres åndsverk lastet opp på Ipoden sin uten å betale for det, sier Ole Ivars-vokalisten.

- Selvsentrert Kristoffersen får støtte av fiolinist og komponist Øyvind Staveland i Vamp.

- Ragde må være veldig selvsentrert om hun tror at hun kan ha så mange piratkopierte låter som hun vil på mp3-spilleren sin, samtidig som hun klager på at andre laster ned bøkene hennes, sier han, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer