Ragde på salgstoppen i Tyskland

Og setter rekord i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Anne B. Ragdes Neshov-eventyr når nye høyder. Nå har første bok i trilogien kapret 25. plass på den tyske avisa der Spiegels bestselgerliste, ifølge det tyske forlaget BTB Random House. (NB: Den nye lista blir først offentliggjort på torsdag, derfor finner du ikke boka på lista før det.)

«Berlinerpoplene», eller ”Das Lügenhaus”, som den heter på tysk, kom ut i Tyskland for tre uker siden. Førsteopplaget var på 8 000 eksemplarer, men forlaget trykker allerede opp flere.

Ifølge Ragdes norske forlag Oktober, skal «Berlinerpoplene» også være månedens bok i danske Gyldendals Bogklub neste år. Og den svenske pocketutgaven har så langt solgt i 30 000 eksemplarer.

Dette er likevel små tall, sammenlignet med førsteopplaget på den tredje boka i serien, «Ligge i grønne enger», som kommer ut 9. august. I går meldte VG at Ragde setter rekord med hele 165 000 eksemplarer i førsteopplaget. 100 000 av disse trykkes av Oktober, og 65 000 av Bokklubben.

Sistnevnte har allerede forhåndssolgt 15 000 eksemplarer av den mye omtalte boka. Tidligere i vår skrev Dagbladet at Ragde satte rekord i antall forhåndssolgte bøker, og allerede tidlig i mai toppet boka bestselgerlista til Bokklubben – tre måneder før utgivelsen.

De to første bøkene, «Berlinerpoplene» og «Eremittkrepsene», er totalt trykket i over 500 000 eksemplarer.

SELGER I TYSKLAND: Anne B. Ragde er ikke bare på salgstoppen her hjemme. Foto: TOM E. ØSTHUUS
SELGER I TYSKLAND: Anne B. Ragde er ikke bare på salgstoppen her hjemme. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer