Rage + Cornell = sant igjen

Om to måneder kommer albumet.

Nå er hypen i gang igjen, etter at det lenge har vært stille rundt supergruppa til Chris Cornell og de gjenværende medlemmene av Rage Against The Machine, melder E! Online.

I 2001 kom meldingen om at Cornell og Tom Morello (gitar), Tim Commerford (bass) og Brad Wilk (trommer) skal spille sammen slippes. Gruppa kalte seg Civilian og laget 20 låter. I mars forlot derimot Cornell prosjektet.

Rage-artistene annonserte ikke at de lette etter en ny vokalist, og det ble stille rundt bandet.

Nå kommer derimot nyhetene på løpende bånd:

  • Bandet skal kalles Audioslave.
  • En nettside har kryptiske bilder av bandmedlemmene og en beskrivelse av Audioslave: «Et Los Angeles- og Seattle-basert band».
  • 19. november lanseres albumet i USA.

Turné

Det selvtitulerte albumet inneholder 14 låter, og den første singelen er «Cochise».

Før sommeren dukket 13 låter opp på nettet, men plateselskapet sier at dette kun var råmateriale og demoer. Det var likevel en forsmak på hva folk kan vente seg av Audioslave: En mer rett-fram-rock enn rock-rap-stilen Rage Against The Machine hadde.

  • Audioslave har ingen planer om kun å være en døgnflue. Selv om gruppa ikke har tegnet noen lange kontrakter, er en turné planlagt.

Soundgarden la instrumentene på hylla i 1997, og Chris Cornell ga ut et soloalbum to å etter. Rage ble splittet i 2000 etter at frontmann Zack de la Rocha brått forlot bandet.

RAGE AGAINST THE MACHINE: Zack stakk, og resten av bandet kontaktet Cornell. Superbandet kommer om to måneder med debutalbumet.
TIDLIGERE SOUNDGARDEN-VOKALIST: Chris Cornell tar over mikrofonen etter Zach de la Rocha. Og bandet kalles Audioslave.