Rage Against the Machine

Stiftet i Los Angeles i 1991 av vokalisten Zach de la Rocha (sønn av en meksikansk-amerikansk politisk aktivist), gitarist Tom Morello (nevøen til Jomo Kenyatta, Kenyas første president), trommis Brad Wilk og Rochas barndomsvenn Tim Bob Commerford på bass.

Gjennombrudd med det selvtitulerte debutalbumet som kom året etter. Eksplosiv blanding av hipp-hopp og hard, aggressiv rock. Kjent for låter som «Bombtrack», «Killing In The Name» og «Bullet In Your Head».

Brukte fire år på å komme med oppfølgeren «Evil Empire». Albumet gikk rett inn på toppen av listene, men var ikke på langt nær den samme nyskapende molotovcocktailen av en klassiker som førstealbumet.

«The Battle Of Los Angeles» (1999) viste at det fortsatt var kraft i gruppa, og albumet fikk terningkast fem i Dagbladet.

Har spilt i Norge en rekke ganger, sist gang på Sentrum Scene i 96, på Kalvøya-festivalen samme år og på Quart-festivalen i 97.

Høsten 2000 kom coveralbumet «Renegades», en skuffende affære. Vokalist Rocha hadde også da annonsert at han var på vei ut av gruppa, mens resten av bandet har sagt at de vil fortsette.