Ragnar Hovland slår til med høstens hittil morsomste bok

Utgir sine utvalgte e-poster.

POST TIL DEG: Ragnar Hovland utgir i høst sine samlede e-poster fra tida som hovedkonsulent i Samlaget. En bok til å humre over, som det heter.
 FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
POST TIL DEG: Ragnar Hovland utgir i høst sine samlede e-poster fra tida som hovedkonsulent i Samlaget. En bok til å humre over, som det heter. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det skvulper stadig over i Ragnar Hovlands rikholdige forfatterskap. En barnebok her, en diktsamling der. Plutselig en reiseskildring, eller en bok om musikk. Snart en essaykolleksjon, i neste øyeblikk en kalender.

I tillegg til de «viktige», om ikke alltid så fysisk store, romanene selvsagt, de som liksom er grunnmuren under denne sprelske litterære fabrikken.

Det er derfor ikke overraksende at det plutselig kommer en samling e-poster fra Hovlands hånd. Hvorfor ikke? Hva galt har e-posten gjort, som gjør at ikke Hovland skulle kunne dyrke dens egenart?

Fraværende Historien er denne, i hvert fall ifølge Erle M. Stokke, som angivelig har redigert boka: Ragnar Hovland jobbet som hovedkonsulent i Samlaget i perioden 2000-2009. Da hadde han kontor i forlaget to dager i uka. Så vidt vi kan forstå må det ha vært mer arbeidstid enn Hovland strengt tatt hadde behov for.

De overskytne timene har han kvittert for ved å sende e-poster, i blant til Stokke, men svært ofte til hele huset. Han har altså trykket på den tabubelagte «til alle»-knappen. Budskapet kan ha vært så mangt, og virkefeltet ble åpenbart stadig utvidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer