Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ragnhild inn på teppet i K-rådet

Måtte besvare klage på NRKs programannonsering.

PÅ TEPPET: For første gang på sine 40 år i NRK, møtte Ragnhild Sælthun Fjørtoft i Kringkastingsrådet i dag. Det ble lett match for den populære kanalverten. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
PÅ TEPPET: For første gang på sine 40 år i NRK, møtte Ragnhild Sælthun Fjørtoft i Kringkastingsrådet i dag. Det ble lett match for den populære kanalverten. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

|||- Det er første gang Ragnhild Sælthun Fjortoft er i Kringkastingsrådet på sine 40 år i NRK, så dette er jo en stor hendelse for oss alle. Du er iallfall ikke den mest påklagede personen i NRK, sa møteleder Steinar Ness til den populære kanalverten.

Hun har vært i NRK siden 1969, og jobbet som både produsent, programleder, kommentarleser, oversetter, kanalvert og redaksjonsleder. Sammen med sine kolleger ble hun tidligere i år utnevnt til kulturminne, og  i 2006 fikk hun Gullrutens hederspris for sin mangeårige fjernsynsinnsats.

I dag var hun kalt inn til møtet i Kringkastingsrådet for å besvare en klage på programannonseringen i NRK.

Avbrutt
«Etter hvert ser det ut som om man må venne seg til å ikke få se et program ferdig på NRK, uten å bli avbrutt med informasjon om neste program» skriver klageren Frode Hagen.

Han mener for eksempel at det er respektløst overfor åndsverket og seerne å opplyse om kommende program under avslutningen av en film.

«Det er utrolig irriterende og stressende at en lisensfinansiert kanal er mer stressende enn en reklamefinansiert kanal» står det i klagebrevet, der oppfordringen er klar:

«La oss få se et program ferdig uten avbrudd».

Svaret
Redaksjonsleder Ragnhild Sælthun Fjortoft forsvarte NRKs programannonsering.

- Vi er jo alle interessert i at vårt publikum får best mulig informasjon om NRKs programtilbud, og vi er interessert i at flest mulig ser på våre kanaler, sa den erfarne fjernsynsmedarbeideren.

Hun viste til at de mister mange seere når rulletekstene går.

- Derfor innførte vi systemet hvor vi legger på grafisk informasjon, der seerne får visuell informasjon om hvilke program som kommer på NRKs kanaler. Så kommer kanalverten inn og sier noe mer utfyllende om dette, sa Fjørtoft.

Det virker
Hun mener de har god grunn til å tro at denne annonseringen virker: De greier å få meg seg en del flere seere til seinere program, og de vet at seerne gjerne følger kanalvertenes råd.

- Når det gjelder film, så vet vi det er et filminteressert publikum som ser på, og da er det naturlig at kanalverten informerer om neste filmtilbud på en av NRKs kanaler når rulleteksten starter, sa Fjørtoft og viste til at filmrulletekstene er veldig lange.

- Det er ikke mange som sitter og ser på de rulletekstene, mente hun, men understreket samtidig at kanalvertene ser i gjennom alle program og at de unnlater å gå inn med muntlig informasjon hvis det ikke passer.

- Det kan for eksempel være der vi ser at en filmslutt er spesielt sterk eller følelsesladet, sa Ragnhild Sælthun Fjørtoft.

Klagen avvist
Kanalverten fikk ikke bare Kringkastingsrådets støtte, men også betydelig ros for måten hun besvarte klagen på.

Ingen av rådets medlemmer støttet klagen, som dermed ble avvist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media