Raja dobler kulturstøtten

Styrker stimuleringsordningen med 400 millioner kroner.

GJØR ENDRINGER: Kulturminister Abid Raja (V) dobler stimuleringsordningen for kultursektoren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJØR ENDRINGER: Kulturminister Abid Raja (V) dobler stimuleringsordningen for kultursektoren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulturminister Abid Q. Raja (V) annonserte tidligere fredag at han ville holde en pressekonferanse om stimuleringsordningen (se faktaboks) for kultursektoren klokka 12.

Etter at det viste seg at svært mange fikk avslag på søknader om penger fra stimuleringsordningen, har frustrasjonen blant kulturaktører over hele landet vært stor.

For første halvår 2021 var det opprinnelig satt av 400 millioner kroner til stimuleringsordningen for kultursektoren, informerer Kulturdepartementet. Det muterte, britiske viruset sørget imidlertid for at begrensingene på arrangementer ble strengere og reglene for å gjennomføre arrangementer endret seg.

Raja forteller fredag at 700 aktører søkte om 600 millioner kroner fra ordningen, som samlet altså hadde en ramme på 400 millioner kroner.

- Hundrevis av aktører fikk støtte, men rundt halvparten fikk avslag. Mange er dermed i en vanskelig situasjon økonomisk, sier Raja.

Statsråden annonserer deretter at regjeringen har besluttet å sprøyte inn friske midler i stimuleringsordningen.

- Vi dobler stimuleringsordningen og styrker den med 400 millioner kroner, sier Raja.

- Alle som fikk avslag får søknaden behandlet på nytt så fort som mulig, legger han til.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer