Raja inn på boklista

Den profilerte advokaten har skrevet bok om islam og integrering i Norge.

(Dagbladet.no): Med boka ”Talsmann” går Abid Q. Raja rett inn på 12. plass på Den norske Bokhandlerforenings liste over mestselgende generell litteratur.

-Jeg er veldig glad for den positive mottakelsen. De fire anmeldelsene jeg har lest har vært veldig oppløftende for meg, sier Raja til Dagbladet.

Må reflektere 

Boka er trykt opp i 2500 eksemplarer. Her forteller Raja om integrering og islam i Norge, og om sin rolle som talsmann.

Den profilerte advokaten forklarer at målet hans er å få leserne til å reflektere over innvandrings- og integreringsspørsmål.

-Folk bør kjøpe den for å lære å kjempe mot ukulturen som fins blant oss. Og for å lære om og få et innblikk i en kultur som ofte føles fremmed. Jeg tror det er det som får leserne til å kjøpe den, mener Raja.

Han gleder seg til høsten.

-Nå får folk bruke sommeren til å lese, og så håper jeg at vi kan få en mer kunnskapsrik debatt til høsten. Det er jo Mangfoldsår i år, så jeg gleder meg til skoledebattene rundt omkring. Men man kan jo ikke utdanne de unge dersom de voksne ikke har kunnskap, så derfor håper jeg flest mulig leser boka, sier Raja.

FAMILIEMANN: Abid Q. Raja foran et bilde av kona Nadia og tvillingene Maya og Sara. Den profilerte advokaten har nå skrevet bok om islam og integreringsspørsmål. Foto: ANE BRUN
FAMILIEMANN: Abid Q. Raja foran et bilde av kona Nadia og tvillingene Maya og Sara. Den profilerte advokaten har nå skrevet bok om islam og integreringsspørsmål. Foto: ANE BRUN Vis mer

Åpenhjertig

Harald Engelstad i Aschehoug, mener boka selger så bra fordi den representerer noe nytt.
-Raja tar opp viktige samfunnsspørsmål og er en profilert person. Samtidig forteller han veldig åpent fra innsida av et pakistansk miljø, og sånn sett tror jeg den appellerer til leserne, mener Engelstad.

Forfatteren selv har imidlertid ingen planer om å skrive ei ny bok foreløpig.


-Nå vil jeg legge vekt på å formidle budskapet fra denne boka, sier Raja.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (122 butikker), Notabene (129 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

Raja inn på boklista