Rakettvideo stoppet konserter med nordkoreansk band i Kina

Det nordkoreanske jentebandet Moranbong forlot Kina da president Xi Jinping ikke ville se dem.

DRO I RAKETTFART: Den statlige, nordkoreanske popgruppa Moranbong Band of North Korea da de ankom Beijing International Airport før de forlot Kina. Foto: REUTERS/Kyodo
DRO I RAKETTFART: Den statlige, nordkoreanske popgruppa Moranbong Band of North Korea da de ankom Beijing International Airport før de forlot Kina. Foto: REUTERS/Kyodo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det nordkoreanske jentebandet Moranbong skulle spille sine første konserter utenlands, men så kom nyheten om at den statlige popgruppa forsvant fra Kina uten grunn.

Nå viser det seg at de forlot landt da den kinesiske presidenten Xi Jinping ikke ville se dem.

Årsaken var en rakettvideo som bandmedlemmene ville vise på scenen under forestillingen, melder den sørkoreanske avisa Chosun Ilbo, som siterer en anonym kilde.

Kinas president Xi var blant de prominente gjestene som etter planen skulle overvære den første konserten med Moranbong, som angivelig er blant favorittene til den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un.

Men konsertene ble stoppet etter at kinesiske tjenestemenn krevde at videoen med rakettene ble fjernet. Xi nektet å komme på konserten dersom videoen fortsatt var en del av showet, og da svarte Moranbong med å pakke koffertene og forlate landet uten å ha opptrådt.

Det var tiltenkt at de planlagte konsertene skulle bedre forholdet mellom Nord-Korea og landets nærmeste allierte, Kina. I forrige uke ble det kjent at bandet forlot Beijing brått før en konsert, men først nå kan Chosun Ilbo opplyse årsaken til avlysningene.

(NTB / Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer