Råkjør

Driver 2 er et av de råeste bilspillene vi har prøvd, mener Dagbladet.nos spillanmelder.

Du er Tanner, spesialetterforsker i sivil, som graver fram lumske affærer mellom den brasilianske mafiaen og en av USAs krimkonger. For å komme til bunns i etterforskningen, må du infiltrere de kriminelle gjengene, forfølge forbrytere, jakte på vitner, se etter spor og stjele biler.

Her kan du få drømmen oppfylt. Stjel feite sportsbiler, chevroleter, skolebusser, ambulanser, brannbiler, politibiler... eller ta deg en tur til flyplassen i Chicago. Du vil garantert få en liten overraskelse når du ser hva du kan hoppe inn i, og kjøre rundt med. Handlingen foregår i fire byer: Havanna, Chicago, Rio og Las Vegas.

Et amerikansk Playstation-blad mente at kartene var så korrekte, og når du reiste til et av stedene, ville du si «her har jeg vært før».

Hemmeligheter

Spillet byr på store utfordringer, og du må ha en smule tålmodighet for å fullføre det. Du har knapt kommet i gang, før alle politibilene i hele byen er på jakt etter deg. Vi brukte rundt 20 forsøk på å kjøre fra dem, og komme oss i sikkerhet. Men vi greide likevel ikke gå lei. Det er noe med grafikken og selve kontrollen på bilen, som gjør at vi får lyst på mer.

Driver 2 er krydret med små hemmeligheter. Det finnes blant annet skjulte sportsbiler i Chicago, og en skjult Mini Morris i Havanna (Sistnevnte anbefales for øvrig ikke hvis du er på flukt fra 20 politibiler).

Ved siden av «Undercover», som er selve hoveddelen av spillet, kan du teste ferdighetene dine i flere artige småspill.

Mest kick gir nok «Survival», der du begynner spillet med en rekke illsinte politifolk på nakken. Det er bare et tidsspørsmål før du blir tatt, men hvor lenge greier du å holde ut? Du kan også prøve deg på presisjonskjøring, eller bare cruise en tur gjennom byen.

Multiplayer

Spillet er suverent, så hvorfor får det ikke en sekser på terningen?

Multiplayer er svaret. Selv om Driver 2 også kan spilles av flere samtidig, er multiplayer-spillene rett og slett kjedelige. Det er ingen andre biler i dem, de er ensformige og lite utfordrende.

Vår løsning ble å spille hoveddelen «Undercover» som én spiller, og bytte på hver gang vi kjørte i stykker bilen/ble tatt av politiet/mistet forbryterne vi forfulgte osv...

Liker du actionspill, er det bare å kaste seg rundt. Driver 2 er uten tvil et av de beste bilspillene vi har prøvd på lenge. Handlingen, grafikken, lyden og styringen gjør dette til et spennende og fartsfylt spill som du absolutt burde ha.

Offisiell hjemmeside for Driver 2 (med bilder, video osv...)

Walkthru, med gode hint og tips