KOM FRAM TIL SLUTT:
Skuespiller Agnes Kittelsen på fest hos Moods of Norway i Los Angeles. Samtlige Kon-Tiki-skuespillere er samlet for å overvære utdelingen av den gjeve filmprisen på søndag.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
KOM FRAM TIL SLUTT: Skuespiller Agnes Kittelsen på fest hos Moods of Norway i Los Angeles. Samtlige Kon-Tiki-skuespillere er samlet for å overvære utdelingen av den gjeve filmprisen på søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Rakk så vidt å skifte etter flyturen før hun dro på Oscar-fest

Nå vil Agnes Kittelsen jakte Hollywood-drømmen.

LOS ANGELES (Dagbladet): Agnes Kittelsen ble i natt siste tilkudd til «Kon-Tiki»-klanen i Hollywood.

Det så lenge ut til at hun skulle gå glipp av den celebre kvelden, men for en måneds tid siden ble det klart at hun fikk fri fra Riksteaterets oppsetning av Bedrag for å slutte seg til festen.

Bare timer etter at hun landet i Los Angeles, hadde hun fått på seg en grønn kjole og spaserte ned den røde løperen på Moods of Norways før-oscarfest i Beverly Hills.

- Når man først er på et prosjekt som er Oscar-nominert, så er det flott å få være med på det. Men nå går det bare i ett fram til jeg skal tilbake til Norge igjen om tre dager. Det er mye jeg rekke gjennom før den tid, sier hun til Dagbladet.

Utlandet Kittelsens agent Lene Seested opplyser i en epost at det har blitt satt opp flere møter på skuespillerens program, og Kittelsen sier selv til NTB at hun nå drømmer om en karriere utenlands.

- Det hadde vært fantastisk, men jeg tar det veldig som det kommer. I denne bransjen kan ting virke i boks, men så er det ikke det likevel. Jeg håper å finne en historie som jeg gjerne vil fortelle, sier hun til nyhetsbyrået.

I «Kon-Tiki» har Kittelsen, som spiller Thor Heyerdahls kone Liv, vært omgitt av stort sett bare menn.

Moods of Norway inviterte til fest i Los Angeles for å feire Kon-Tiki som kan stikke av med en Oscar søndag.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Moods of Norway inviterte til fest i Los Angeles for å feire Kon-Tiki som kan stikke av med en Oscar søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Jeg bør kanskje se meg om etter prosjekter som invoverer noen damer også, det blir jo mye gutter, men vi har hatt det veldig fint sammen. Det er koselig å se dem igjen, sier Kittelsen til Dagbladet med et lite smil.

Ingen skuffelse Natt til mandag får Kittelsen vite om filmen hun har vært med på får Oscar for beste fremmedspråklige film. Men hun bdyrer at hun ikke blir skuffa om det ikke går veien.

- Jeg synes det er en seier å ha kommet såpass langt, sier skuespilleren.

- Hvem om man skulle velge mellom å vinne og å måtte dra tomhendt hjem, så velger man vel seier?

- Nå synes jeg at du stiller litt vel ledende spørsmål, men man kan vel sikkert si det slik, ja.

Skuespillerne Jakob Oftebro, Odd Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen på fest hos Moods of Norway i Los Angeles. Samtlige Kon-Tiki-skuespillere er samlet for å overvære utdelingen av den gjeve filmprisen på søndag.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Skuespillerne Jakob Oftebro, Odd Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen på fest hos Moods of Norway i Los Angeles. Samtlige Kon-Tiki-skuespillere er samlet for å overvære utdelingen av den gjeve filmprisen på søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer