Rakkestad er og blir en utkantkommune

Politikerne i Rakkestad har tatt strutsepolitikken i bruk i spørsmålet om kommunesammenslåing.

Tvinger seg fram: Jeg tror valget er det siste vi har hvor Rakkestad er egen kommune. En kan drømme, håpe og tro. Men dette tvinger seg fram, skriver Ulf Meyer. Kilde: NTB Scanpix.
Tvinger seg fram: Jeg tror valget er det siste vi har hvor Rakkestad er egen kommune. En kan drømme, håpe og tro. Men dette tvinger seg fram, skriver Ulf Meyer. Kilde: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? Skal Rakkestad være en egen kommune? Dette er et tema som ingen lokalpolitiker tydeligvis tør ta tak i med ildtang engang - før etter valget.

Det er så tydelig at her styrer følelser og ikke fornuft. I 1964 ble Degernes og Rakkestad slått sammen. Var det noen 50-årsmarkering av det i 2014? Ikke det jeg kunne oppfatte. Det virker nesten som man har tatt strutsepolitikken i bruk. Stikk hue i sanda og tro det går over.

Det er ikke sånn. Jeg tror valget 14.09 er det siste vi har hvor Rakkestad er egen kommune. En kan drømme, håpe og tro. Men dette tvinger seg fram. Og for meg er det for så vidt ikke viktig om vi tenker sørover mot Sarpsborg, eller nordover mot Eidsberg eller Askim. Selv om jeg faktisk har sans for ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, som nå endelig begynner å tenke en vest- og en øst-kommune i Indre Østfold, med Askim og Mysen som de store bysentrene. Og grunnen er at jeg ikke tror at Askim og Mysen noen gang kan bli enig om å gå sammen i en kommune.

Hvorfor ikke sette Rakkestad i førersetet? Hvorfor vente med å ta stilling? Hvorfor ikke dra i gang debatten? La oss slutte å tro at Rakkestad skal være i sentrum i en slik kommune. Rakkestad er og blir en utkantkommune. En jordbrukskommune. Innse det, legg følelsene til side og forsøk å se mulighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.