«Ramalama»

Av Annka Mikalsen.

Skaperens beskrivelse av serien:

Annka Mikalsen her, med serien «Ramalama». Serien er halveis selvbiografisk, og mye av inspirasjon kommer fra mine nærmeste. Det var vel et sted mellom blodprøve-stripa og mikrobølgeovn-stripa fant sted jeg kom på å lage tegneserie.

Enkelte figurer er ublu basert på både mann og sønn. Andre er stereotypiske oppsummeringer av alle blondiner, nærder og tattovører jeg kjenner og har kjent. Situasjoner og miljø er hentet fra min virkelighet, noe som hjelper på både inspirasjon og troverdighet.

I starten av mars begynte jeg å skissere storyboards, og siden har de bare rydd ned på papiret. Jeg bruker en kombinasjon av  Photoshop, Illustrator, InDesign og uanstendige mengder skisseblokker. I skrivende stund her jeg rundt 80 stripeverdige storyboards som trygler om å bli tegnet ferdig.

Serien tar for seg situasjonskomikk fra et litt alternativt familieliv, med to rocka og i overkant tatoverte foreldre, junior på 7, med et snev av AD/HD og OCD, og katten judas. Hovedsaklig dreier serien seg rundt hjemmet, med innslag fra arbeidsplassen til både mor Anka og far Joss, Tattoo-studioet til kompis Teivar og andre mer eller mindre relevante miljø.

Anka er en tattovert rocka fru. Hun er løsningsorientert, om enn litt alternativt, og prøver å holde styr på en sprø familie. Joss er brannmann, og bil-nærd, med en oppmot autistisk kunnskap om alt med motor. Han har en egen evne til ikke å se hverken konsekvenser eller hint.

Sønnen Brutus har en egen virkelighetsoppfatning, er generellt ulogisk og har en tendens til å bable usammenhengende.

Hos reklamebyrået Anka jobber i møter vi sjefen Hella, som er kronisk tilhenger av Apple produkter, og Gurt, hus-nærden. Denne settingen tilrettelegger for en del geeky humor. Venninnen Kat er blondine, og da ikke av typen smart og målrettet. Hun har en mer  beskjeden intelligens og er klassisk lettlurt, da hun med jevne mellomrom går på sjekketriks av Jokke-kaliber.

Tatoverte figurer er en av kjennetegnene i serien, og både Anka, Joss og tattovør Teivar er godt tattoverte, uten å være hverken narkotikamissbrukere, eller sosiale utskudd. Et miljø jeg etter hvert håper å dra mer inn i serien er det fiktive tattoo studioet «Hardy Heron».

Med god fartstid i tattoo-mijøet og erfarng innen bransjen har jeg gjort meg mange humoristiske observasjoner, og denne settingen er perfekt for situasjonskomikk. Håper å raffinere en del gjentagende temaer og gags som definerer typiske trekk ved serien.

Jeg er ikke redd for å vise en testikkel eller to, «for the sake of humor». ellers er språkbruken også relativt voksen.

Navnet «Ramalama» låser ikke utviklingsmuligheten til en setting, og skulle noen tema, og miljø fungere bedre enn andre er det ingenting som hindrer meg i å vri serien mot det som fungerer best. Siden jeg har flere bifigurer og forskjellige tema kan jeg ta en avstikker for å utforske flere sider av serien.

Familielivet utvikler seg også gradvis som Brutus vokser, og potensialet for både nye jobbmuligheter og familieforøkning er tilstede om serien får utvikle seg over tid. Har et par bifigurer i ermet, og skulle noen av figurene i serien ikke levere som avtalt er det ingenting i veien for å skrive en figur eller to ut av serien ala «Days of our Lives». Gleder meg til eventuell feedback, og konstruktiv kritikk, da kun min bedre halvdel har sett serien.

Les de andre bidragene:

«Drops»
Av Magne Taraldsen.

«Inu»
Av Ina Svarstad

«Mush92»
Av Arne Bye

«På kanten»
Av Ørjan Jensen.

«Skrifterommet»
Av Andreas Iversen.

«Ramalama»