«Rambo» blir TV-serie

Sylvester Stallone er i forhandlinger om et mulig comeback.

TØFFING: Den barske krigshelten John Rambo er i fire filmer blitt spilt av Sylvester Stallone. Nå skal det lages TV-serie om machomannen, og Stallone er i fohandlinger om et mulig «Rambo»-comeback. Foto: Stella Pictures
TØFFING: Den barske krigshelten John Rambo er i fire filmer blitt spilt av Sylvester Stallone. Nå skal det lages TV-serie om machomannen, og Stallone er i fohandlinger om et mulig «Rambo»-comeback. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Det er 31 år siden Sylvester Stallone viste seg på kinolerretet for første gang som krigshelten John J. Rambo i filmen «First Blood».

I 2008 kom den foreløpig siste filmen med den muskuløse tøffingen «Rambo» i hovedrollen, men fansen trenger ikke fortvile. Nå er det nemlig planer om å lage TV-serie av Stallones kjente rollefigur.

Mulig hovedrolle Ifølge Variety har selskapet Entertainment One nylig signert en avtale med produsenten av «Rambo»-filmene, Avi Lerner og Nu Image om å lage en TV-serie basert på krigshelten.

Stallone selv skal også være i forhandlinger med produksjonsselskapet om en mulig deltakelse i serien, både som mulig hovedrolleinnehaver og partner i produksjonen og planleggingen av serien.

- Jeg er glad for å få samarbeide med et så profilert selskap som Entertainment One, som er kjent for å lage programmer av høy kvalitet for sine partnere verden over. Og jeg er svært begeistret for muligheten til å nok en gang samarbeide med min gode venn Sly (Stallones kallenavn journ.anm.) om et mulig ekstranummer i denne neste fasen av Rambo-historien, sier «Rambo»-produsent Avi Lerner til Variety.

Filmene om Rambo er basert på forfatter David Morrells bok «First Blood», som handler om en Vietnam-veteran som er svært dyktig med våpen, overlevelse, slåssing og geriljakrigføring. Det har siden 1982 blitt laget totalt fire filmer om den fiktive krigshelten, John J. Rambo.

Filmslakt Den fjerde, og hittil siste, filmen om Rambo kom ut i 2008 og fikk enkelt og greit tittelen «Rambo». Det var Stallone selv som hadde både regien for og hovedrollen i filmen. «Rambo» ble slaktet av verdens filmkritikere, mye på grunn av dens ekstreme og grafiske voldsscener. Dagbladets filmanmelder ga den en ener på terningen, og skrev blant annet dette om filmen:

«Det tar ikke mange minuttene før vi blir vitne til tidenes filmmassakre. Dette er noe av det mest brutale og groteske jeg kan huske å ha sett på en norsk kino, og går de blodigste splatterfilmer en høy gang. Armer og bein rives av så kjøttslintrene slenger, hoder eksploderer mens hjernemassen farger bakken rød, buker åpnes mens innmat velter ut.»

SLAKT: Sylvester Stallone stod for både regien og hovedrollen i den siste «Rambo»-filmen som kom ut i 2008 og ble slaktet av filmkritikere verden over. Foto: Scanpix
SLAKT: Sylvester Stallone stod for både regien og hovedrollen i den siste «Rambo»-filmen som kom ut i 2008 og ble slaktet av filmkritikere verden over. Foto: Scanpix Vis mer