Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rambo tar Taliban

Sylvester Stallone skriver på et nytt filmmanus om muskelbunten Rambo. Denne gang tar han Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den 11. september har Hollywood forsøkt å skåne publikum for filmer som kan vekke assosiasjoner til terrortragedien ved å erstatte dem med mer lettfordøyelige saker. Men folket var ikke i humør til å le. Nå forsøkes en ny strategi:

Krigsfilmer som «Behind Enemy Lines» og «Black Hawk Dawn» som hadde planlagte premierer først til våren, blir sluppet allerede før jul.

Og Sylvester «The Italian Stallion» Stallone (55) støtter opp ved å sende Rambo på nye eventyr. Settingen denne gangen er Afghanistan, og målet Taliban.

Filmen er den fjerde i rekken hvor Rambo «redder verden». Denne gang kaster han seg altså ut i fallskjerm for å komme Taliban til livs, melder The Sunday Times.

Plottet skal likne mye på den siste Rambo-filmen fra 1988, hvor Vietnam-veteranen Rambo slutter seg til den afghanske frigjøringsbevegelsen og kjemper mot russerne. Piratkopier av filmen ble svært populær i Kabul, hvor den ble vist på kaffebarerene omkring i byen.

Mens Stallone flekser med muskler og våpen, gjør andre regissører fremdeles alt de kan for å unngå bruk av vold i filmene sine. Steven Spielberg har gått så langt som å lage en ny versjon av «ET». Våpen og scener han tror vil skape gale assossiasjoner er klippet vekk.Foto: SCANPIX/NRK
Hele Norges coronakart