Rammes av finanskrisen

Den internasjonale finanskrisen rammer tysk og britisk bilindustri med full kraft. Både BMW, Daimler, Opel og den tyske delen av Ford varsler kutt i produksjonen.

Opel kunngjorde tirsdag at selskapet stanser all produksjon ved sin fabrikk i midttyske Eisenach i tre uker fra neste uke av. BMW stanser hele produksjonen i Leipzig i de østlige delene av landet i fire dager.

– Vi merker nå følgene av finanskrisen, folk holder på pengene sine og lar være å kjøpe biler, sa Opel-talsmann Andreas Krömer. Opel stanset allerede i forrige uke bilbyggingen ved sitt anlegg i Bochum i det vestlige Tyskland.

Krisen i finansnæringen og USAs svekkede økonomiske stilling har ført til et sterkt fall i den amerikanske etterspørselen etter nybiler. BMW vil derfor omdirigere rundt 20 000 biler som skulle eksporteres til USA, til Russland eller Kina.

Finanskrisen rammer også britiske bilfabrikker. Etter det nyhetsbyrået AP får opplyst, vil amerikanske General Motors stanse hele produksjonen i Ellesmere Port nordvest i England og i Luton nord for London i ti dager. (NTB)