Rammet av bilderot

Brødrene bak «Det store fotballspillet» er sjokkert og fortvilet etter en feilaktig slakt av spillet i et oppslag i Dagbladet lørdag.

Nå frykter de at julesalget svikter og at de må lide for konkurrentens slurv.

I en artikkel i lørdagsavisa slaktet Dagbladet et fotballspill hvor det kryr av feil og slurv - men ved en beklagelig feil ble det brukt bilde av kvalitetsspillet «Det store fotballspillet».

«Det store fotballspillet» er helt ferskt _ og sålangt har slett ingen klart å påvise noen feil blant de 6000 spørsmålene.

Stor pågang

Det er Stig og Bjørn Vestre som står bak «Det store fotballspillet». De har ingen pengefolk eller investorer i ryggen. Sommeren 2002 sluttet de fotballgale brødrene i sine jobber som salgskonsulent og oversetter - og startet firmaet Vestre fotballspill as.

De satset alle pengene på «Det store fotballspillet». Nå skulle det endelig lanseres til årets julesalg.

- Fadesen skjedde på verst tenkelig tidspunkt. Vi har ikke rukket å bli sinte. Men vi ble sjokkert og fortvilt da vi åpnet Dagbladet lørdag. Folk på salgsstand er blitt utskjelt.

Telefonen har ikke stått stille. Forhandlere, fortvilte mødre som frykter å ha kjøpt feil spill og fotballelskere ellers har henvendt seg i hele dag, sier Stig og Bjørn Vestre til Dagbladet.

Dobbeltfeil

De vet ikke om de skal le eller gråte etter den lille beklagelsen i søndagsavisa.

- Det gjorde ikke saken bedre at den lille beklagelsen i søndagsavisa hadde størst bilde av konkurrentens spill. Dessuten ble det, i en liten sak på sportssidene om vårt spill, brukt bilde av Drillo som jo fronter konkurrentens spill, sier de oppgitte brødrene.

Trippelfeil

Enda et sjokk møtte dem i går morges. Da hadde saken spredd seg. Forvekslingen ble brakt videre i en kommentar av Trygve Hegnar i Finansavisen.

Nyhetsredaktør Eivind Ljøstad i Dagbladet legger seg helt flat.

- Det er en pinlig lærepenge når vi gjør en feil i omtale av andres feil. Vi legger oss flate og beklager sterkt situasjonen vi har satt brødrene Vestre i. Slikt skal ikke skje, men det har skjedd, sier Ljøstad.

Spillet koster 598 kroner i bokhandelen og 498 ved kjøp på www.fotballspillet.no.

FEIL BILDE: Brødrene Stig (39) og Bjørn Vestre (42) vil se an julesalget før de vurderer å foreta seg noe i saken der Dagbladet feilaktig har brukt bilde av «Det store fotball-spillet» i en slakt av et annet spill. Brødrene har selv utformet 6000 ferske spørsmål om internasjonal, britisk og norsk fotball uten at det er påpekt feil.