Rammler ut

Det er litt morsomt når alle kler av seg i «Morten Ramm fyller Spektrum». Resten av kvelden er det verre med.

IKKE SÅ MORSOMT: Morten Ramm fylte Spektrum, men han klarte ikke å få 7 000 tilskuere til å le. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Dagbladet.
IKKE SÅ MORSOMT: Morten Ramm fylte Spektrum, men han klarte ikke å få 7 000 tilskuere til å le. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Dagbladet.Vis mer

SHOW: Om Morten Ramms beryktede veddemål med Thomas Giertsen står ved lag, er det sistnevnte som må stille opp i reklamefilm for salve mot analkløe.

Ramm fylte Spektrum til randen, og måtte til og med sette opp en ekstraforestilling.

Han burde nok lagt mer arbeid i å fylle scenen, som å fylle salen.

Plumpt Ramms humor er for ofte mer basert på at han trår over en grense, enn at han gjør det med noen grad av finesse, eller, for den saks skyld, poeng.

På begynnelsen av kvelden gjenforenes han med «Manshow»-makker Håvard Lilleheie, blant annet for et nummer der Ramm, i rollen som den stakkarslige Kevin, skal plassere tre bilder av kvinnelige underliv på tre damer han hever å ha ligget med (en av dem Anne Marie Ottersen).

Når de forskjellige gradene av velfriserthet nedentil er selve vitsen, blir det for dumt og for plumpt.

Det samme er tilfellet når Ramm, i rollen som Hemsedals-platesnurreren DJ Dan, henvender seg til Marit Bjørgen og Therese Johaug (som sitter i salen) med røverhistorier om da han forsøkte å sjekke dem opp en gang på sydenferie.

Det Ramm sier er verken vittig eller velturnert. Selve poenget er at han er frekk, ikke hvordan. Det holder ikke i lengden.

Nittitallsbarn Det er synd, for den neonkledte og langraggede DJ Dan er en skikkelse med mange komiske muligheter.

I likhet med resten av «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen er Ramms populærkulturelle referanser åpenbart nyere enn Bård og Haralds, og preget av en ungdomstid tilbrakt på det nerveslitende nittitallet.

Rent visuelt tar Ramm den blendahvite teknokulturen på kornet. Han er da også mer av en fysisk enn en verbal komiker, med et tøyelig ansikt og et visst talent for slapstick.

En del av kvelden der forkjærligheten for alt kroppslig faktisk fungerer, er når Ramm og «Torsdag kveld»-kollegaene John Brungot og Else Kåss Furuseth løper splitter nakne rundt på scenen til oppspeedet tegnefilmmusikk, bader i mat og danser limbo under bena på hverandre.

Det hele gjøres med en barnlig frydefull grenseløshet som er veldig søt.

Men i løpet av halvannen times show snakkes det veldig mye.

Og da blir det stadig tydeligere at tekstene som ligger i bunn av «Morten Ramm fyller Spektrum» ikke holder mål.

Selvironisk Treholt Blant de som entrer scenen for å paraderes foran publikum og fremføre halvkokte replikker eller covre Ramms kjenningsmelodi («Super Hero Lover», nærmere bestemt omkvedet «Ompapaea») er, i tillegg til Lilleheie og Ottersen, Joddski, Morten Beyer Olsen, Claus Lundekvam, Einar Lunde, Elisabeth Andreassen, Didrik Solli-Tangen og Datarock.

Arne Treholt viser fin selvironi i en fjernsendt parodi på sin egen sak som også burde vært skarpere.

Helhetsinntrykket er at Morten Ramm må lære å tenke tankene sine til ende og gi ideene sine en bedre utførelse.

Og at om han er en uferdig komiker, er han en framifrå nettverksbygger.