Rammstein klinte til på scenen

Kysset på russisk scene i protest mot regjeringen.

KLINTE TIL: Kysset mellom gitaristene Paul Landers og Richard Kruspe fant sted under låta «Ausländer», det tyske ordet for «utlending». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da det tyske, Oslo-aktuelle hardrock-bandet Rammstein spilte på Luzhniki Stadium i Moskva på mandag, valgte de å ta avstand fra landets omstridte behandling av homofile på tydeligst mulig måte: ved å kysse på scenen.

Dette melder blant annet The Independent.

Kysset mellom gitaristene Paul Landers og Richard Kruspe fant sted under låta «Ausländer», det tyske ordet for «utlendinger».

Musikerne har gjentatt stuntet flere ganger gjennom sin siste Europa-turné, noe som har fått fansen til å døpe de to gitaristene «Paulchard».

Bandet har selv lagt ut bilde av kysset på sin offisielle Instagram-side, med teksten: «Russland, vi elsker dere!» skrevet på russisk.

«Homopropaganda-lov»

I 2013 innførte Russland en lov for å «beskytte barn mot informasjon som fremmer fornektelse av tradisjonelle familieverdier», hyppig omtalt som «homopropaganda-loven» av blant annet The Guardian.

Flere har kritisert loven for å være skadelig for unge LHBT-personer (samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, red.anm.) Ifølge The Washington Post kan de som dømmes etter loven nektes både utdannelse og psykisk helsehjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer