Rammstein - Ullevaal Stadion

Rammstein kommer til Norge

Arrangøren lover megashow.

KOMMER TIL NORGE: 18. august spiller Rammstein på Ullevaal stadion. Her er Till Lindemann under en konsert i Valhall i 2012. Foto: Kjell Ivar Lund
KOMMER TIL NORGE: 18. august spiller Rammstein på Ullevaal stadion. Her er Till Lindemann under en konsert i Valhall i 2012. Foto: Kjell Ivar Lund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det klart at de tyske industrirockerne Rammstein kommer til Oslo og Ullevaal stadion 18. august neste år.

Bandet som sist besøkte Norge og Oslo i 2012 skal i følge arrangøren være på veien med et av de største showene som har vært satt opp her til lands. 60 semitrailere og 200 arbeidere er med på turneen som vil besøke en rekke stadioner rundtom i Europa neste sommer.

- Jeg har jobbet med konserter i Norge siden 80-tallet og kan med sikkerhet si at dette kommer til å bli en av de største sceneproduksjonene som noen gang har kommet til landet, sier Terje Haakonsen i UpStage som står for produksjonensbiten av konserten.

Ansvarlig arrangør i Atomic Soul, Mark Vaughan sier følgende:

- Rammstein er uten tvil et av de mektigste livebandene i verden og vi er enormt stolte over å kunne presentere dem i Norge for deres aller første fulle stadionturné. Denne augustnatten kommer Ullevaal stadion til å brenne.

Spektakulære show

Rammstein ble dannet i Øst-Berlin på midten av 90-tallet og er kjent for sine outrerte og spektakulære sceneshow, som innbefatter mengder med pyroeffekter og gjerne utradisjonelle sceneelementer som en gigantisk, mekanisk penis.

Da bandet spilte i Valhall i 2012 skrev Dagbladet følgende om konserten: «Herfra og ut eksploderer det i alle bauger og kanter. Keyboardist Flake blir grillet i en gigantgryte, raketter fyker over hodet på publikum og flammer i alle farger og fasonger aksentuerer de bombastiske riffene.»

PLATEKLAR: Rammstein er snart klare med sin første plate på ti år. Foto: Olaf Heine
PLATEKLAR: Rammstein er snart klare med sin første plate på ti år. Foto: Olaf Heine Vis mer

Ny plate

Rammstein skal i følge kilder være klar med ny plate til våren. Det har gått nesten 10 år siden gruppen slapp sin forrige studioplate, «Liebe Ist Für Alle Da».

Gitarist Richard Kruspe har i ulike sammenhenger antydet at det kan bli bandets siste.

- Jeg var veldig skeptisk til å gå tilbake i studio med Rammstein, sa han i et intervju med Resurrection Fest i fjor sommer.

- Sist gang vi spilte inn plate holdt vi på å bli oppløst. Før han presiserer at arbeidet med den nye plata har vært langt mer fornøyelig.

- Av en eller annen grunn har jeg en følelse av at dette kan være den siste, mulig jeg tar feil, men derfor ønsker jeg å gi 200% prosent denne gangen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer