Rammstein til Trondheim i 2020

Konserten avholdes i Granåsen Arena.

TRONDHEIM: Bandet Rammstein blir å se i Granåsen Arena i Trondheim 26. juli neste år. Foto: NTB Scanpix
TRONDHEIM: Bandet Rammstein blir å se i Granåsen Arena i Trondheim 26. juli neste år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det tyske metalbandet Rammstein planlegger å besøke Trondheim under sin 2020-turne, meldte bandet på egne nettsider mandag.

Nå melder VG at datoen er satt til 26. juli neste år. Billettene blir tilgjengelige i slutten av neste uke.

Arrangør All Things Live bekrefter også overfor avisa at konserten vil avholdes i Granåsen Arena.

Mekanisk penis

Rammstein ble dannet i Øst-Berlin på midten av 90-tallet og er kjent for sine outrerte og spektakulære sceneshow, som innbefatter mengder med pyroeffekter og gjerne utradisjonelle sceneelementer som en gigantisk, mekanisk penis.

Da bandet spilte i Valhall i 2012 skrev Dagbladet følgende om konserten: «Herfra og ut eksploderer det i alle bauger og kanter. Keyboardist Flake blir grillet i en gigantgryte, raketter fyker over hodet på publikum og flammer i alle farger og fasonger aksentuerer de bombastiske riffene».

Lover spektakulært show

Allerede 18. august i år kan publikum se bandet på Ullevaal stadion i Oslo.

Bandet skal ifølge arrangøren være på veien med et av de største showene som har vært satt opp her til lands. 60 semitrailere og 200 arbeidere er med på turneen som vil besøke en rekke stadioner rundtom i Europa i sommer.

- Jeg har jobbet med konserter i Norge siden 80-tallet og kan med sikkerhet si at dette kommer til å bli en av de største sceneproduksjonene som noen gang har kommet til landet, sa Terje Haakonsen i UpStage til Dagbladet i november i fjor.

Bandets nyeste album «Untitled» har fått strålende kritikker. Det kom i år, hele ti år etter «Liebe ist für alle da».

- Ti år er lang tid, men når man får et kataloghøydepunkt i fanget, lever vi godt med det, skrev Dagbladets anmelder, som trillet en sekser på terningen.