Rampelyset tennes på Broadway

Teaterstreiken er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter 19 dager i streik har partene på Broadway kommet til enighet, skriver CNN.

- Denne kontrakten er et godt kompromiss som tjener industrien, sier Charlotte St. Martin, administrerende direktør i League of American Theaters and Producers til CNN.

Forestillingene skal etter planen starte igjen i kveld.

- Nå ser vi fram til å feire sesongen, og både ønske våre talentfulle scenearbeidere og publikum velkommen tilbake til Broadway, fortsetter St. Martin.

Også arbeiderne på den andre siden av konflikten, later til å være fornøyde med avtalen, som foreløpig ikke har blitt endelig vedtatt i de respektive forbundene.

- Folk gleder seg til å komme tilbake på jobb for å atter tilby Broadways mange gleder til det teaterglade publikum, sier James J. Claffey Jr., president i International Alliance of Theatrical Stage Employees Local One.

Forbundet representerer 3000 scene- og studioelektrikere, snekkere, lyddesignere, lydteknikere, lysoperatører, riggere og spesialeffektansvarlige bare i New York.

10. november, to dager etter at forhandlingene låste seg, gikk scenearbeiderne ut i streik. 26 av 35 show på Broadway, blant dem «Chicago», «Phantom of the Opera» og «Hairspray», måtte stenge dørene midlertidig.

JAZZ HANDS: Nå kan både turistene og innbyggerne i New York oppleve Broadways mange fargesprakende gleder igjen. Foto: SCANPIX
JAZZ HANDS: Nå kan både turistene og innbyggerne i New York oppleve Broadways mange fargesprakende gleder igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Striden sto rundt hvor mange scenearbeidere som trengs for å klargjøre en Broadway-forestilling, og holde den gående. Per i dag er fire arbeidere minimum for både teaterstykker og musikaler. Produsentene vil ha mulighet til å ansette færre dersom så mange som fire ikke er nødvendig.

Inntekter tapt på grunn av streiken anslås å ligge på rundt to millioner dollar per dag, skriver Variety. Det betyr et samlet tap på hele 38 millioner dollar for hele perioden. Teaterne selger derfor rabatterte billetter fra og med i kveld, med håp om at det skal trekke flere publikummere inn i salene.

I STREIK: En scenearbeider markerer standpunkt utenfor teateret.
LEDER FOR LEDERNE: Charlotte St. Martin er direktør i foreningen for Broadway-produsentene. Hun er glad for kompromisset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer